Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Településőröket képeznek a rendőrök Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 09.

ImageAz Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium pályázata alapján – állami támogatás igénybevételével – a bűnügyileg leginkább fertőzött települések helyi önkormányzatai, települési önkormányzatok társulásai, valamint önálló költségvetéssel rendelkező közterület-felügyeletek a közrend és a közbiztonság erősítése érdekében településőröket alkalmazhatnak. Fejér megyében ez idáig 41 település csatlakozott a településőri programhoz.

 

Németh- Kész Mónika rendőr-százados, a FM RFK szóvivője elmondta honlapunknak, hogy a településőrök országosan egységes képzése érdekében az ORFK Közrendvédelmi Főosztály egy átfogó oktatási tematikát dolgozott ki, amely a programban meghatározott feladatok végrehajtásához szükséges szakmai felkészítést szolgálja.

Megyénkben a képzésre 2010. február 10-11-12-én kerül sor a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tantermében, amelyre mintegy harminc településről közel 130 fő érkezik. Az előadások minden nap reggel 08.00-tól kora délutánig tartanak. A településőrök ennek kapcsán betekintést nyernek a településőrség működésébe, feladataival kapcsolatos feladatokba. Alkotmányjogi, közigazgatás jogi, polgárjogi és egyéb jogi ismereteket sajátíthatnak el.

Előadás lesz a büntetőjogi és a büntető eljárásjogi, valamint a szabálysértési jogi ismeretekkel kapcsolatban is, valamint gyakorlati tanácsokkal látják el a rendőrtisztek a településőröket, tekintettel arra, hogy az előadások érintik az intézkedéstaktikai ismeretek, valamint elsősegélynyújtás és kommunikáció, valamint konfliktuskezelés témaköröket is.

 
< Előző   Következő >