Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megérkezett az EKG gép a Szent György Kórházba Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 10.

ImageSpányi Antal megyés püspök és Vasvári Csaba, a Vörösmarty Színház igazgatója adta át tegnap délben a Fejér Megyei Szent György Kórház főigazgatójának, valamint Simon Gábornak, a Csecsemő- és Gyermekosztály osztályvezető főorvosának azt az EKG-gépet, amelyet a Püspökség és a Vörösmarty Színház közös karácsonyi lemezének bevételéből tudtak megvásárolni. Az említett CD-t – többek között - a Püspökség Adventi Udvarában lehetett megvásárolni, s egymillió forint gyűlt össze az értékesítés során.

 

Az orvosi műszer átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón Spányi Antal megyés püspök elmondta, hogy az Adventi Udvar jótékonysági árusításainak bevétele eddig is mindig jó helyre került, s most kifejezetten ott akartak segíteni, ahol a legnagyobb szükség van a támogatásra.

 

Image
.

Image
.

A Püspökség korábban egy infúziós berendezést vásárolt a kórháznak, most pedig egy olyan modern EKG-gépet sikerült beszerezniük, amely jelentősen befolyásolhatja a kisgyermekek gyógyulását. E berendezés ugyanis sokkal hatékonyabb, mint „elődei”.

 

Image
.

Image
.

– Erről dr. Mayer Gizella tartott beszámolót a sajtó képviselőinek. Mint mondta: Egy új gép piacra kerülése előtt a technikusok igyekeznek kiküszöbölni az korábbi típusok hibáit, s megpróbálnak a kor igényeihez alkalmazkodni. Az új EKG-gép pedig minden orvosi igénynek megfelel: kicsi, tehát még egy nővér is végig tud rohanni vele a folyósón, ha épp arra van szükség. (S ne felejtsük el, hogy a Gyermekosztály zsúfolásig van műszerekkel, tehát még a „normál használat” és a „tárolás” is praktikusabb e mérettel.)

 

Image
.

Image
.

Image
.

Ezen kívül a gép speciális szűrője okán figyelmen kívül hagyja a gyermekek izgalmi állapotát. – Ez pedig fontos szempont, mivel a kisbabák és a kisgyermekek vélnek csipeszektől, az addig még ismeretlen tárgyaktól, s akaratlanul is mocorogni kezdenek, ami zavarhatja az eredményeket. Harmadsorban pedig: nem kell folyamatosan „futtatni” a papírt a gépben, mivel azonnal képes az eredmény kinyomtatására.

Image
.

Image
.

Mindezekhez a főorvos úr hozzátette: egyre több kis súllyal született gyermeket tudnak megmenteni, ami a technikai felszereltségnek is köszönhető. E napon például egy 750 (!) gr-os csecsemő mehet haza – egészségesen! Ez néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna!

 

Image
.

Image
.

Image
.

Image
.

A sajtótájékoztató után rövid pezsgőzés következett – megünnepelve e nagy alkalmat, majd mindenki az új EKG-géphez vonult, amelyet már használatba is helyeztek: épp egy kisfiút vizsgáltak meg vele…

Image
.

Image
Fotó. Temesvári Márta

 

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5032&Itemid=31

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=4763&Itemid=33

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >