Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Lebukott a kormány: újabb vasútvonalakat zárnának be
Lebukott a kormány: újabb vasútvonalakat zárnának be Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. február 11.

Image"A Fidesz határozottan felszólítja a kormányt, hogy álljon el újabb vonalbezárási terveitől és haladéktalanul fejezze be a bezárt vonalakon a berendezések leszerelését." - szögezte le sajtótájékoztatóján Fónagy János. -"Az MSZP-kormány most egy újabb trükkel veri át Magyarországot. A sajtó birtokában levő dokumentumok szerint gyakorlatilag ötven vasútvonal bezárását készítik elő titokban, és az erre vonatkozó kormányrendeletet csak a választások másnapján kívánják nyilvánosságra hozni." - hívta fel a figyelmet Fónagy János.

 

Magyarországon nemrég 7600 km vasútvonal volt. Ősszel bezártak 14-15 vonalat, és ha most még bezárnak 3600 kilométernyit, akkor elmondható, hogy néhány hónap alatt a jelenlegi kormány gyakorlatilag a felére csonkolta a személyszállító vasutat - fogalmazott a Fidesz szakpolitikusa.

 

Image
.

A kormányszóvivő kétségbeesett tagadása és magyarázkodása egy fabatkát sem ér, hiszen a közlekedési minisztérium elismerte a bezárásokat taglaló dokumentum létezését - jegyezte meg a képviselő.

Fónagy János kifejtette: a kormány és az MSZP bosszúhadjáratot folytat a magyar vidék ellen, ráadásul a bezárásokkal beláthatatlan gazdasági károkat is okoznak. Az MSZP-kormány nem hallgat a szakmai, gazdasági és civil szervezetekre sem, akik azt mondják, hogy Európához hasonlóan Magyarországon is a kötöttpályás közlekedésnek kellene adnia a közösségi közlekedés gerincét - tette hozzá.

Image
fotó: Pelsőczy Csaba

A fideszes politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a vasútvonalak bezárását semmifajta gazdasági szükségszerűség nem indokolja, az eddig bezárt vonalaknál kiderült, hogy nem hoznak megtakarítást, ráadásul a rekultiváció nagyon sokba kerül. A Fidesz korábban bejelentette, hogy a vasúthálózat szétverése helyett helyre fogja állítani a közösségi közlekedést ott, ahol az műszakilag még lehetséges lesz. Ezt akarja mindenképpen megakadályozni a jelenlegi kormány - jelentette ki Fónagy János.

A Fidesz határozottan felszólítja a kormányt, hogy álljon el újabb vonalbezárási terveitől és haladéktalanul fejezze be a bezárt vonalakon a berendezések leszerelését, ne akadályozzák a következő kormány számára a forgalom újraindítását ezeken a vonalakon! - szögezte le Fónagy János.

Kapcsolódó cikkünk:

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=4806&Itemid=31

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=4452&Itemid=31

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >