Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Védjük meg közösen a székesfehérvári munkahelyeket!
Védjük meg közösen a székesfehérvári munkahelyeket! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 12.

ImageA Volánbusz Zrt. ismét kizárta székesfehérvári Alfa Busz Kft.-t abból a tenderből, amely egy komoly közbeszerzési pályázatot jelent. Az ügynek több érdekessége is van. Például az, hogy pont azt jelölték meg a kizárás indokaként, amit egyszer már törvénytelen kizárásnak minősített a közbeszerzési döntőbizottság. Érthetetlen, hogy egy száz százalékos állami tulajdonban lévő magyar cég miért próbálja meg kizárni a hazai gyártókat, s egy kínait kihozni győztesként? S főként most, amikor a munkanélküliség komoly problémát jelent hazánkban!

 

„Tovább erősíti e helyzet azt a gyanúnkat, amely szerint mintha a Volánbuszt megint nem érdekelné semmi más, minthogy egy magyar, minden előzetes jel szerint győztes ajánlattevőt – amely ráadásul székesfehérvári telephellyel működik – kizárjon egy tenderből.” – nyilatkozta a sajtónak dr. Cser-Palkovics András. – „Mintha egy száz százalékosan magyar tulajdonban lévő cég mindent megtenne annak érdekében, hogy kizárja a magyar pályázókat, s egy bizonyos kínai gyártót nevezzen meg győztesként.”

Dr. Cser-Palkovics András szerint minden időszakban megdöbbentő lenne ez egy állami cég részéről, s főként az egy válság közepén, amikor mindenki arról beszél, hogy csökken a munkavállalók száma, s meg kellene védeni a munkahelyeket.

„Miért nem akarja a hazai vállalkozásokat jogi keretek között előnyben részesíteni az állam?” – tette fel a kérdést a frakcióvezető – „Miért nem akarnak magyar buszokat beszerezni? Miért kell távolkeleti gépjárműveket vásárolni? S miért tesz meg minden jogi (sőt, a döntőbizottság határozatára gondolva) jogellenes lépést a Volánbusz, hogy ezt a magyar buszgyártót kizárja?”

Az ügyben – természetesen – érintett egész Székesfehérvár. Az Alfa Busz Kft. közel ötszáz embernek ad munkát (közvetlen munkavállalóként, illetve beszállítóként). Az említett megrendelés pedig hat hónapig biztosította volna a megrendelés-állományt.

A Fidesz különösen aggódik a székesfehérvári, s a kistérségben lévő munkahelyekért. Ezért dr. Cser-Palkovics András arra kéri valamennyi párt politikusát, az országgyűlési képviselőket, képviselő-jelölteket, hogy tegyék egyértelművé pártjuk álláspontját az ügy kapcsán. Különösen várja a kormánypárti országgyűlési képviselők – Warvasovszky Tihamér és Molnár Albert – véleményét, valamint Knizse Gyula és Márton Roland állásfoglalását.

„Kérek mindenkit, hogy lépjen fel annak érdekében, hogy a kormány, és a kormány által tulajdonlott Volánbusz Zrt. ne hozzon Székesfehérvár számára hátrányos, és városunk érdekeivel ellentétes döntéseket! Védjük meg közösen a székesfehérvári munkahelyeket!” – zárta sajtótájékoztatóját dr. Cser-Palkovics András, majd elmondta, hogy jövő hétfőn kérdést intéz ezügyben Bajnai Gordonhoz.

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5250&Itemid=1

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >