Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Gombos Edina és Bebe is a sikeres Kodolányisok között Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 14.

ImageBemutatta legújabb, sikeres kodolányisokat megszólaltató interjúkötetét Virágh Ildikó, a KJF tanára, a Vörösmarty Rádió főszerkesztője. A szerző mind a tizennyolc beszélgetőpartnere a Kodolányi János Főiskolán végzett, majd nagyon gyorsan a hazai közélet fontos pozícióiban helyezkedett el: van közöttük országosan ismert műsorvezető (Gombos Edina), sikeres zenész (Bebe, azaz Abebe Dániel), és a hazai gazdasági, politikai élet számos meghatározó személyisége.

 

„Hazánkban több mint 70 felsőoktatási intézmény bocsát ki évente több ezer frissdiplomás szakembert, akik álmokkal, megvalósításra váró tervekkel indulnak útnak.” – mondta honlapunknak Szondy Réka, a KJF sajtóreferense – „A Kodolányi János Főiskola csaknem két évtizedes múltja jó példa arra, hogy egy fiatal felsőoktatási intézményben szerzett oklevél belépő lehet a karrierépítés világába."

A Kodolányi János Főiskolán immáron hagyomány a végzett hallgatók pályakövetése, s ez adta az ötletet ahhoz, hogy Virágh Ildikó - aki maga is a főiskola oktatója -, megkeressen néhány volt kodolányist a sikeresebbek közül. A most megjelent könyv már a második ebben a sorozatban, hiszen tavaly szintén februárban jelent meg a szerző tollából egy hasonló interjúkötet. Ildikó feltett szándéka, hogy ebben a könyvsorozatban megmutassa a jelenlegi és leendő főiskolai hallgatóknak, hogy terveik, céljaik megvalósíthatóak.

A "Még mindig a legjobbak között" címet viselő, most megjelenő kötet előszavában Virágh Ildikó így fogalmazott: „A sikeres kodolányisokat bemutató sorozat ötlete véletlenül, egy volt tanítványommal történt beszélgetés során született. Tudtam, éreztem, hogy sok sikeres volt diákja van intézményünknek, de ilyen népes táborra és ilyen nagyívű karrierekre a legmerészebb álmaimban sem számítottam. A sorozat tehát útnak indult, s mivel a kodolányis sikerek megállíthatatlanul folytatódnak, íme az újabb „aranycsapat”. Példának arra, hogy minden szakma, minden pálya magában hordozza a karrier, a siker lehetőségét.”

„Igaz, hogy most nem használom az idegenforgalom és szálloda szakon szerzett diplomámat, de egyfajta biztonságot ad a Kodolányin szerzett tudás, a diploma. Dédelgetetett álmom, hogy gyermekkorom színhelyén, Csongrádban, a Tisza-parton létesítsek egy fürdőparadicsomot, egy tiszai riviérát” - mondta el a könyvbemutatón a BackIIBlack zenekar énekese, Bebe.

„Én már hírszerkesztőként dolgoztam, amikor elkezdtem a Kodolányit. Gyakorlatom már volt, az elméletet kaptam. Amit már megtanultam a mikrofon mögött, ráismertem, hogy arról beszél Győrffy tanár úr. Neki személy szerint is nagyon hálás vagyok, mert sok dolgot megnyitott nekem, sok dologra rávilágított, amire magamtól lehet, hogy nem jöttem volna rá.” – tette hozzá Gombos Edina.

„A Sikeres kodolányisok sorozat második kötetének megjelenése a sorozat újabb állomása. Virágh Ildikó tovább folytatja a megkezdett munkát, hiszen az intézményben végzettek közül sokan kimaradtak a most megjelent kötetből, pedig életpályájuk hasonlóan sikeres, mint a most megszólaltatottaké.” – mondta el a könyv megjelenése kapcsán Dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora.

A kötetben megszólaló kodolányisok:

Abebe Dániel (BackIIBlack énekese)

Azurák Zsolt (Magyar Telekom Távközlési osztály beszerzési vezetője)

Bácskai Gergely (Fehérvár Médiacentrum online főszerkesztője)

Benkő Andrea (Kossuth Rádió tudósítója)

Böszörményi Nagy Gergely (Nézőpont Intézet vezető elemzője)

Cserhalmi Kinga (Mauzmedia vezetője)

Gere Viktória (borász)

Gombos Edina (FEM3 műsorvezetője)

Hajagos Andrea (m1 Híradó szerkesztője)

Juhász Bence (Allianz Hungária Biztosító kockázatelemzője)

Kocsis Noémi (Fejér Megyei Hírlap újságírója)

Kontos Márta (Oktatási és Kulturális Minisztérium, a miniszter nemzetközi titkára)

Lakos Nóra (filmrendező)

Németh Árpád (Várpalota polgármestere)

Németh Veronika (Karrier Hungária Tanácsadó Iroda személyzeti tanácsadója)

Pioker Zoltán Bence (Felvi.hu főszerkesztője)

Raskó Róbert és Dékány Adrienn (Hubertus Hotel vezetői)

Kapcsolódó cikkeink:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=361&Itemid=33

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >