Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Fotókiállítás a Királyi Régiróról - Kevés pénzből is lehet minőséget produkálni
Fotókiállítás a Királyi Régiróról - Kevés pénzből is lehet minőséget produkálni Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 15.

ImageMór után Székesfehérváron is bemutatják a Királyi Régióról készült fotókiállítást. A tárlat ötlete a veszprémi Bakony Fotóklub vezetőjétől, Láng Tibortól származik, aki azt szerette volna bebizonyítani, hogy hogy színvonalas fotókiállítást lehet létrehozni egy szűkebb földrajzi térség fotósainak munkáiból is. Méghozzá úgy, hogy a megvalósításhoz nem kell nagy támogatókra támaszkodni, s folyamatosan győzködni a szponzorokat a minőség elismerése és megbecsülése végett.

 

A kiállításhoz kapcsolódó pályázatot a Bakony Fotóklub hirdette meg a Közép-Dunántúli Régióban élő, alkotó fotográfusok és alkotócsoportok tagjai részére.

 

Image
.

Így tehát nem készült úgymond „országos szintű” felhívás, s mégis nagyon változatos anyag gyűlt össze, amelyet korra, nemre és klubtagságra való tekintet nélkül küldhettek be amatőr és profi fotósok egyaránt.

 

Image
.

Posfai Attila, a Fehérvári Fotóklub elnöke elmondta a Fehérvári Híreknek, hogy biennálét kétévente rendezik meg, s egyetlen kikötése, hogy a Királyi Régióból pályázó fotósok alkotásait várják a zsűrizésre. Idén a háromtagú zsűri 74 alkotást talált kiállításra, díjazásra méltónak a több mint száz pályázó, közel hatszáz képéből.

 

Image
.

A mostani vándorkiállítás különlegességét jelenti, hogy a kiállított fotók több, mint a fele Székesfehérvárról beérkezett fotókból áll. A kiállítást néhány nappal ezelőtt a móri Lamberg kastély vezetősége, és Posfai Attila, a Székesfehérvári Fotóklub elnöke nyitották meg.

 

Image
.

A tárlat február 24-től március 04-ig Székesfehérváron, a Művészetek Házában lesz látható, a III emeleti Nagy Ottó Sándor Galériában.

Image
.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >