Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Mindenki egyetért abban, hogy fordulatra van szükség Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. február 16.

ImageMagyarországon mindenki egyetért abban, hogy változásra, fordulatra van szükség. Az ország a választások révén elindulhat a gyarapodás és a felfelé ívelés útján. Erről Navracsics Tibor beszélt napirend előtti felszólalásában hétfőn az Országgyűlésben. "Két hónap van hátra a választásokig, amelyet a szocialisták és a szabad demokraták ez idáig kétségbeesetten próbáltak elkerülni. Most azonban elkövetkezik majd az a pillanat, amikor a választópolgárok szemébe kell nézni, és el kell számolni az elmúlt kormányzati időszakkal." - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője.

 

Azzal kapcsolatban, hogy az MSZP - kormánypárti politikusok közlése szerint - az elmúlt időszak eredményeit kívánja kampányának középpontjába állítani, úgy fogalmazott, hogy "ha ez valóban így van, egy példátlanul nyugodt, csendes kampányidőszak vár Magyarországra". Az MSZP-nek ugyanis, mint fogalmazott, nincsen semmilyen eredménye. E két párt politikusaival szemben az ország túlnyomó többségének - a közvélemény-kutatások szerint 80-85 százalékának - már "nem ennyire pozitívak az emlékei" - mondta.

 

Image
fotó: Pelsőczy Csaba

Navracsics a szocialisták kormányzásának "eredményeit" sorolva elmondta: 2003-ban az Európai Unió mostani 27 tagállami átlagának 63,2 százaléka volt az egy főre számított GDP, 2008-ban azonban már csak 62, 9 százalék. Szót ejtett arról is, hogy 2009 harmadik negyedévében 7,1 százalékkal zuhant a gazdaság teljesítőképessége az egy évvel korábbiakhoz képest.

Navracsics szerint az MSZP - "mint egy igazi élcsapatjellegű tömegpárt" - megelőzte a világot a világgazdasági válság kirobbantásában", hiszen Magyarországon már 2004-2007 között is fokozatosan csökkent a gazdasági növekedés üteme, 2007-től pedig stagnált. Az államadósság 14 éve nem volt ilyen magas, a 2010-re becsült GDP-arányos adósság a 2001-esnek jelenleg több mint másfélszerese - magyarázta.

A versenyképesség romlásáról szólva azt mondta, hogy míg 2002-ben a huszonkilencedikek voltunk, 2009-ben már csak az ötvennyolcadikak. A költségvetésről már az OECD is azt mondja, hogy nem lesz tartható a 3,8 százalékos költségvetési hiány - jegyezte meg a politikus, hangsúlyozva, hogy már most februárban 4,1 százalékosra becsülik a hiányt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >