Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Katasztrófavédelmi évértékelő
Katasztrófavédelmi évértékelő Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. február 17.

ImageA Megyeházán gyűltek össze a katasztrófavédelem és a társszervezetek vezetői, hogy kiértékeljék a 2009-ben elvégzett munkát. Mint Fülep Zoltán tű. alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője megnyitójában elmondta, a tavalyi év feladatait sikerült hiánytalanul elvégezni, annak ellenére, hogy a gazdasági helyzet romlásából adódóan csökkentek a források, és a létszámstop is érzékenyen érintette a szervezetet. Mégis teljesítették célkitűzéseiket, és kifizetetlen számlákat sem hagytak maguk után.

 

Szerencsére igazán jelentős veszélyhelyzet nem alakult ki tavaly a megyében, és a tűzoltóság összesen 2975 megyei vonulásából is 3/5-ös volt a legmagasabb fokozatú. Így – szerencsére – inkább a felkészülés, a versenyeken és a gyakorlatokon való helytállás határozta meg 2009-et.

 

Image
.

Utóbbiak közül kiemelkedett az alapi nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlat, amely külső megfigyelők értékelése szerint is jó színvonalon zajlott le, és sok tapasztalatot eredményezett. Megfelelő volt a megelőzési munka is, amely a veszélyes anyagok szállítását, a veszélyes üzemek működését vagy a pirotechnikai, esetleg sugárzó anyagok kezelését, felhasználását felügyelte. Jól alakult a szervezeti együttműködések köre is, és megfelelő munkát végzett az igazgatóság a lakossági és iskolai felvilágosító, felkészítő területen is.

Az igazgató után a polgári védelem különféle területeiről hangzottak el jelentések, azután pedig dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Védelmi Bizottság elnöke szólalt fel. Azzal kezdte, hogy lám, egy tulajdonképpen csendes, békés, ám a megszokottnál kitartóbb tél is mekkora fennakadást, mennyi plusz erőfeszítést tud jelenteni életünkben, világosan látszik hát, hogy a katasztrófavédelemre „békeidőben” is tudatosan készülni kell.

 

Image
.

Ezután ő is az alapi gyakorlat tapasztalatait és hasznát elemezte, majd azzal zárta beszédjét, hogy mindenkinek, aki ezen a területen mozog, igyekeznie kell a köztudatot formálni, elérni, hogy az emberek tiszteljék a környezetet, ne szennyezzék azt, takarékosan bánjanak a természeti erőforrásokkal, ne adjanak alkalmat tevékenységükkel arra, hogy a katasztrófavédelemnek egyáltalán közbe kelljen avatkoznia!

Végezetül Fülep Zoltán ismertette a 2010-es év célkitűzéseit, hangsúlyozva azt, hogy a kiszabott feladatokat a szervezet a lehető legtakarékosabban végezze el!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >