Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szükség van a fiatalok támogatására - saját jövőjük érdekében! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 23.

ImageA nyár folyamán tartotta tisztújító kongresszusát a Fidelitas. Az akkor felállt elnökség intenzív felkészülésbe kezdett annak érdekében, hogy a választási kampányban helyt tudjon állni a szervezet. „Azért fontos számunkra ez a választás, mert úgy véljük, hogy sorsdöntő változást hozhat el a fiatalok számára.” – jelentette ki Ágh Péter, a Fidelitas elnöke a Malom Házban tartott sajtótájékoztatón, majd hozzátette: „Az elmúlt 8 évben felnőtt egy elfelejtett nemzedék, akinek boldogulásáért a szocialista kormányok semmit sem tettek.”

 

A sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András és Vargha Tamás képviselőjelöltek is szóra emelkedtek. A téma pedig az volt, hogy mi a tétje az országgyűlési választásoknak – a fiatalok szempontjából.

Ahogy a politikusok kifejtették: Az aggasztó helyzettel a kormánynak a saját maga által megrendelt kutatásból, az Ifjúság 2008 című anyagból kellett szembesülnie, amelynek során reprezentatív keretek között 8000 magyar fiatalt kérdeztek meg. Eszerint a magyar fiatalok 80 százaléka úgy érzékeli, hogy az elmúlt évek során romlott az általános életszínvonal.

Image
.

Nem elég azonban, hogy a szocialisták nem tettek semmit a fiatalokért, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy hadat is üzentek nekik. Gondoljunk csak a tandíj bevezetésére, aminek eltörléséhez egy népszavazás kellett, amiben a Fidelitas is intenzíven kivette a részét.

„Akkor bizonyítottuk, hogy a fiatalok számíthatnak ránk és a Fideszre!” – mondta Ágh Péter – „Most szükség van a fiatalok támogatására, hogy fel tudjuk számolni az elmúlt évek hibáit, az ifjúság kilátástalanságát!”

A politikusok úgy látják, hogy az Orbán Viktor vezette kormány idején jobb volt fiatalnak lenni. Voltak programok az otthonteremtésre, a családalapítás és a tanulás ösztönzésére. Az elmúlt nyolc évben ezeket felszámolták, így változásra van szükség, hogy a fiatalok pozitív jövőképpel és lehetőségekkel rendelkezzenek.

 

Image
.

„A változáshoz vezető úton – mint ifjúsági társzervezet - mi is együtt haladunk szövetségesünkkel, a Fidesszel.” – jelentette ki a Fidelitas elnöke – „Ennek az útnak az első állomása az ajánlószelvények-gyűjtése. Kopogtatócédulák gyűjtésére országos akciót szervezett a Fidelitas. Február 8-a, tehát az ajánlószelvények postázása óta szerte az országban több ezer Fidelitas aktivista vesz részt a munkában. Tanulás mellett, munka ezek a fiatalok azért járnak az utcákon, mert hisznek a változásban.”

Majd így folytatta: „Az ajánlószelvények gyűjtése során a találkozásokra, mi Fidelitasosok, mint lehetőségre tekintünk, hiszen így alkalmunk nyílik megismerni az emberek véleményét és így átadhatjuk neki a remény üzenetét. Jómagam is országjárásom keretében Fidelitas elnökként ezt szeretném elmondani mindenkinek, ezért veszek én is részt a gyűjtésben minden nap más városban.”

A kopogtatócédula-gyűjtés másfél hetes tapasztalatai alapján egyértelmű: elemi erejű az emberek várakozása a változás iránt. Ágh Péter úgy látja, hogy az emberek nagy örömmel várták az aktivistáikat, szívesen adták az ajánlószelvényeket, és nagyon sokan, az ország több pontján még az önkéntesek érkezése előtt bevitték szelvényeket a helyi Fidesz-irodákba.

 

Image
Fotó: Szabó Tibor

A Fidelitas elnökeként és gyakorlott kopogtatócédula-gyűjtőként - hiszen 1998 óta vesz részt az ilyen jellegű munkában - arról tudott beszámolni, hogy soha ilyen jól, gyorsan és könnyen nem gyűltek még az ajánlószelvények, mint most. Az egész országban dolgozó aktivisták által gyűjtött ajánlószelvények száma immár meghaladta 850.000-et!

Az ajánlószelvények gyűjtése kapcsán arról is tapasztalatot szereztek az aktivistáik, hogy nemcsak a közvélemény-kutatások szerint, hanem a való életben is a Fidesz a leginkább támogatott párt a fiatalok között. Ennek kapcsán örvendetes tényként tudott beszámolni arról, hogy az elmúlt három hétben 37 helyről jelezték szerte az országból, hogy Fidelitas csoportot alakítanának.

Kapcsolódó cikkeink:

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5286&Itemid=31

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5239&Itemid=31

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >