Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Borászati SzakEstélyt és Borbált tartottak Székesfehérváron
Borászati SzakEstélyt és Borbált tartottak Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 24.

ImageNagy várakozás előzte meg Farsang farkán, a báli szezon egyik legjelentősebb eseményét Székesfehérváron: a Noé - Hegyi Szt. István Borlovagrend SzakEstélyét. Ennek során - a borlovagi bál keretében -, elegáns farsangi borünnep alkalmával népszerűsítették a rend borászatainak és pincészeteinek legjobb borait a Fejér megyei társ-borrendek (Brindisi Szt. Lőrinc Borrend ~ Mór, Dunamenti Szt.Orbán Borrend ~ Adony, Szt. Benedictus Borrend ~ Velence, Szt. Donát Borrend ~ Csókakő) delegációinak és szőlész - borászainak részvételével.

 

„A Borlovagrendi SzakEstély középpontjában a hagyományok és borkultúra értékeinek - a vendégeknek a borászokkal együtt történő - közös ápolása áll.” – tudtuk meg Bognár Zoltán nagymestertől, aki azt is elmondta, hogy a programot nyitótánc és Mészáros János Elek Simándy József díjas romantikus tenor, a "Csendül a nóta" Kárpát - medencei dalverseny nyertesének fantasztikus fellépése és szuggesziv előadása is színesítette.

 

Image
.

A borlovagokból, a bort értékelő és kedvelő, a bor kultuszát ápoló borbarát polgárok köréből álló törzsközönség a megyei agrárium meghatározó szereplőivel, valamint a helyi közélet prominenseiből álló asztaltársaságaival kibővülve, mintegy 150 fő résztvevő lehetett részese a jeles rendezvénynek.

Az Estély kiemelkedő szakmai csúcspontja, egyben jelentős médiaeseménye, a „Borovagrend Zászlós,- és Kísérőbora - 2010.“ cím átadása. a Borászati Szakbizottság, a Nagytanács és a szakértői zsűri minősítése alapján. A borlovagrendhez kötődő tagi pincészetek által benevezett borok nemes megmérettetésén - a borrend csúcsborának számító Zászlósbor kategóriában – első alkalommal az agárdi Csóbor Pincészet Nadapi Zengő - 2009-es évjáratú remeke vitte el a pálmát és a Zászlós Kísérőbor címet ugyancsak ez a pincészet kapta a 2009 - es Nadapi Rajnai Rizlingjével.

 

Image
.

Értékelést a borok versenyéről Bognár Zoltán nagymester mondott, aki rávilágított, hogy a Zászlósborok és Zászlós kísérőborok bajnokságán rendkívül szoros küzdelem alakult ki, bármelyik borkedvelő is kóstol majd a díjazott tételekből, biztos lehet benne, hogy kitűnő minőségű, szép borokat talál a palackokban. 

 díjátadáson túlmenően lehetőség nyílt a Noé - Hegyi Szt. István Borlovagrendhez kötődő tagi pincészetek kínálatából, külön erre az alaklomra összeál - lított, speciális borválogatás kóstolására. A Borlapon ajánlott borsor a borlovagjaink Fehérváron és térségében levő pincészetei borkínálatának keresztmetszetét nyújtotta a vendégek számára, az egyéb gasztronómiai élmények kiteljesítése mellett.

 

Image
.

„Borlovagrendünk SzakEstélye – minden túlzás nélkül - egyben a farsangi időszak legnagyobb Fejér megyei borkulturális rendezvényeként, az idei báli szezon fináléját jelentette.” – értékelte a bált Bognár Zoltán nagymester.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >