Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Férfinap Kincsesbányán - immár 20 éve
Férfinap Kincsesbányán - immár 20 éve Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 24.

ImageKincsesbányán a Férfinap hagyományai már jóval több, mint húsz évre tekintenek vissza. Idén e program a visszaemlékezések jegyében zajlott: a műsorszámok között jelenet-töredékeket vetítettek ki – aktuálisan - húsz évre visszamenőleg, illetve annak a hét hölgynek az évekkel ezelőtti előadásokból összeállított anyagát láthatta a közönség, akik a mostani műsorban is szerepeltek.

 

Szalai Zsolt, a helyi Művelődési Ház vezetője elmondta honlapunknak, hogy a Férfinapot a 90’ -es évek elejétől ünneplik meg rendszeresen községükben: 1991-ben egy lelkes hölgyekből, asszonyokból álló csapat fejébe vette, hogy újraéleszti a falu eme ünnepét.

 

Image
.

És így is tettek – tesznek azóta is: A teremtés koronáinak tiszteletére a „gyengébbik” nem képviselő műsort adnak, ahol főleg az „erősebbik” nem jellemzőit, gyengéit veszik górcső alá, s mutatják be különböző helyzet-komikumokban.

 

Image
.

Az előadás végeztével aztán a hölgyek vacsorával, s hajnalig tartó tánccal engesztelik ki az urakat. A legutóbbi programra a szervezők, szereplők meghívták, azokat a hölgyeket is, akik az elmúlt 20 év során szerepléseikkel gazdagították a Férfinapokat. Az Ő „feladatuk” az volt, hogy a finálé előtt előkerült hatalmas tortán meggyújtsák a „tűzijátékokat”.

 

Image
.

Az előadás sikerét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a finálét többször is visszatapsolták, és a műsor végén az összes hölgy, aki szerepelt az elmúlt 20 év során, vastaps közepette koccintott egymással a színpadon - a maguk és a közönség tiszteletére. Az idei Férfinapot is szokásoknak megfelelően a hajnalig tartó bál zárta.

 

Image
Fotó: Szentesi Mercédesz

„Minden tiszteletem és elismerésem annak a hét, nyolc hölgynek, akik minden évben családjuk és munkájuk mellett idejüket, energiájukat nem sajnálva, azért dolgoznak, hogy ez az előadás létrejöhessen.” – mondta Szalai Zsolt – „10 éve tapasztalhatom a színfalak mögött, hogy egy hónapon keresztül mennyi éjszakába nyúló, hétköznapi és hétvégi próba; hangfelvétel készítés; képanyagszerkesztés; jelmezek, kellékek beszerzése; teremrendezés-, díszítés; vacsorakészítés a közönségnek, örömök, könnyek, akár még néha kisebb összezördülések is hozzák össze azt a bizonyos vastapssal megköszönt Férfinapot!”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >