Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Megváltozik az iratbetekintési jog Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 25.

Image2010. március 01-jével megváltozik az objektív felelősség körébe tartozó közigazgatási eljárásokban az iratbetekintési jog gyakorlása. A fenti időponttól országos hatáskörrel és illetékességgel a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közigazgatási Hatósági Szolgálata folytatja le az eljárásokat. A jogszabály változása kapcsán az iratbetekintési jog minden állampolgár vagy gazdasági társaság lakó-, illetve székhelye szerinti rendőrkapitányságon biztosított.

 

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság illetékességi területén lakó, illetve székhellyel rendelkezők részére a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Székesfehérvár, Deák Ferenc utca 2. szám alatti épületében biztosított az iratbetekintési jog.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta a Fehérvári Híreket, hogy az iratbetekintési jog gyakorlásához az ügyfeleknek előzetesen időpontot kell egyeztetniük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közigazgatási Hatósági Szolgálatánál a 94/515-230 városi telefonszámon.

Az illetékes munkatársak az egyeztetést követően időpontot biztosítanak a személyes iratbetekintéshez, és csak ezután kell befáradni a rendőrségre.

A 2010. március 01. után indult ügyekben a hatóság által megadott kódok alapján várhatóan megtekinthetővé válnak a saját jogsértésről készült felvételek egy kialakítás alatt álló internetes felületen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >