Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Félmilliárdos szakrendelő rekonstrukció Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. február 25.

ImageKözel félmilliárdos szakrendelői korszerűsítésről, benne csaknem négyszázmilliós támogatásról számolt be a megyei közgyűlés elnöke, és írta alá a kivitelezővel a szerződést. A Sárbogárdi szakrendelő rekonstrukció teljes költségvetése, amely a Közép-Dunántúli Régió Operatív Program (KDOP) támogatását nyerte el, 441 millió 931 ezer 897 Ft. Ebből a támogatás 397 millió 738 ezer 707 Ft (ez 90%). A megvalósítás teljes befejezésének határideje 2011. január 15.

 

Dr. Balogh Ibolya elmondta, hogy a Fejér Megyei Szent György Kórház jövőjét alapvetően meghatározó fejlesztési pályázat máig érthetetlen és magyarázat nélkül maradt elutasítása után az önkormányzat természetesen nem adta fel a próbálkozást. Bár arról sem tett még le, hogy az ominózus 11 milliárdot bármilyen fórumon is, de visszaszerezze, a mostanihoz hasonló lehetőségeket is igyekszik megragadni.

A projekt a megyei kórházhoz tartozó, sárbogárdi járóbeteg szakellátó fejlesztését szolgálja. Négy fő célt ér el a rekonstrukció, az eszköz- és műszerfejlesztést, az építészeti-műszaki felújítást, az akadálymentesítést, valamint a szakmai fejlesztést, azaz új orvosi szakterületek meghonosítását. Ez utóbbi eredményeképp a kardiológiai, az urológiai, a neurológiai, a pszichiátriai és az ortopédiai szakrendelések is elérhetők lesznek a kistérség lakossága számára, és egy új szolgáltatási forma, a nappali kórházi ellátás is helyet kap.

Image
.

A fejlesztés nettó 1852 m2-t érint, ahol is megvalósulhat a homlokzati nyílászárók cseréje, a homlokzat hőszigetelése, a tetőszigetelés felújítása, a személy- és teherfelvonó lift cseréje, az épület akadálymentesítése. Sor kerül mozgássérült WC kialakítására, a WC blokkok gépészeti és építészeti felújítására, egyes helyiségek és közlekedőterek burkolatcseréjére, bizonyos belső faszerkezetek felújítására. Megtörténik a kazánház teljes építészeti és gépészeti rekonstrukciója, új, földgáztüzelésű kazánok válthatják fel a régi, olajtüzelésűeket. Megújulnak a fűtéscsövek és a radiátorok, a világítótestek és a villamos szerelvények, de új bútorokkal is kiegészül a berendezés.

A gép- és műszerfejlesztés keretében többek között új röntgen és új ultrahang berendezés kerül beszerzésre. A fejlesztések eredményeként a szakrendelő a kistérségi ügyeletnek és a háziorvosi rendelőknek is helyet biztosíthat. A tervek már 2009-ben elkészültek, az építési közbeszerzési ajánlati felhívás nyertese az Ecotech '97 Kft. lett.

Az építkezés február 24-étől október 31-éig tart, értéke 324 millió Ft. Egyeztettünk a kivitelezővel – fejezte be az elnök asszony -, és úgy ítéltük meg, hogy a felújítás a leghatékonyabban, a leggyorsabban és a legbiztonságosabban úgy hajtható végre, ha az épületet átmeneti időre kiürítjük. A szakellátást a kórház Székesfehérváron fogja megoldani, az alapellátást pedig a helyi önkormányzat máshol biztosítja.

A kistérségi ügyelet és a gyermekorvosi rendelő függetleníthető az építési-szerelési munkáktól, így a jelenlegi helyén működik tovább. Mint Pete Tamás, a kivitelező ügyvezetője elmondta, a munka március első hetében indulhat, ha az épület kiürítése rendben megtörtént. A határidőt tarthatónak gondolja - tette hozzá -, sőt, ha sikerül, igyekeznek hamarabb végezni. Ezt követően dr. Balogh Ibolya és Pete Tamás aláírták a szerződést.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >