Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Biztonságos költségvetést kell tervezni
Biztonságos költségvetést kell tervezni Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 26.

ImageDr. Cser-Palkovics András úgy látja, hogy az előterjesztett költségvetés garantálja a működés biztonságát. A frakcióvezető úgy véli, hogy 2010-ben biztonságos költségvetést kell tervezni, mert a válság nem múlt el, a vállalkozások nehéz helyzetben vannak, Székesfehérvár pedig ipari városnak számít. Fel kell készülnünk a nehézségekre. Sőt, azt sem szabad elfelejtenünk, hogy az előző évet a hitelfelvétel, a kötvény-kibocsátás következményei is megnehezítették.

 

A közgyűlés negyedik napirendi pontként tárgyalta a „Javaslat Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2009. évi költségvetéséről szóló 7/2009. (III.5.) önkormányzati rendelet módosítására Sorszám: 114/2010. (II.25.)” pontot. Ezt a képviselők 27 igennel elfogadták.

Az ötötdik napirendi pont a „Javaslat Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata 2010. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet megalkotására Sorszám: 170/2010. (II.25.)”, amelyen felszólalt dr. Cser-Palkovics András is.

 

Image
.

Ennek során a frakcióvezető elmondta: 2009-ben váratlan események sújtották önkormányzatunkat. Székesfehérvár nagyon nehéz helyzetbe került, ám szerencsére nem történt tragédia. Ezért megköszönte mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy biztonsággal fejeződjön be az év az önkormányzat számára. – Köztük a vállalkozóknak, akik tehervállalásukkal jelentősen hozzájárultak a „gördülékenységhez”.

Ezen kívül megköszönte az intézmények dolgozóinak is – az iskolákban, óvodákban dolgozó embereknek, hogy bíztak az önkormányzatban, elhitték, amit megígértek nekik, hogy a lehetőségekhez mérten pótolják a „kieséseket”. Mindezeken túlmenően a Hivatal munkatársait is dicséret illeti helytállásukért.

Image
Fotó: Temesvári Márta

A 2010-es költségvetés kapcsán dr. Cser-Palkovics András elmondta: rendhagyó módon kerül sor a költségvetés elfogadására. Januárban már elkezdték tárgyalni a tervezetet, a Fidesz pedig konzultációkat folytatott a civil szervezetekkel, a szakszervezetekkel, az önkormányzati cégek vezetőivel…. Mindezek eredményeként úgy látják, hogy az előterjesztett költségvetés garantálja a működés biztonságát.

Aláhúzta: az áfaemelést senki se kompenzálta, ám reményeik szerint 2010-ben nem lesznek ilyen negatív meglepetések. A frakcióvezető úgy véli, hogy 2010-ben biztonságos költségvetést kell tervezni, mert a válság nem múlt el, a vállalkozások nehéz helyzetben vannak, Székesfehérvár pedig ipari városnak számít. Fel kell készülnünk a nehézségekre. Sőt, azt sem szabad elfelejtenünk, hogy az előző évet a hitelfelvétel, a kötvény-kibocsátás következményei is megnehezítették.

Kapcsolódó cikkeink:
http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5372&Itemid=1
http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5374&Itemid=1
http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5376&Itemid=1

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >