Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az államnak priorizálnia kéne - Rossz a hardver
Az államnak priorizálnia kéne - Rossz a hardver Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. február 26.

ImageAbszurd, hogy száz millió forint áll rendelkezésre az önkormányzat intézményeinek felújítására, az informatikai insfrastruktúra fejlesztésére pedig háromszáz milliót lehet fordítani. Székesfehérváron több oktatási intézmény interaktív táblát kaphat – közben pedig szinte az összes iskolából hiányzik a melegvíz és beáznak az épületek. Az államnak érdemes lenne átgondolnia a prioritást – főleg ilyen válságos időkben!

 

„Az előterjesztést támogatni fogjuk, ám mindenképpen meg jell jegyeznünk, hogy érdemes lenne az államnak átgondolnia a prioritásokat. Főleg ilyen válságos időkben!” – szólalt fel dr. Cser-Palkovics András, amikor a pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztésre kiírt pályázatokon történő részvétel került sorra a közgyűlésen.

 

Image
.

A frakcióvezető kifejtette: felháborító, hogy száz millió forint áll rendelkezésre az intézmények felújítására, az informatikai infrastruktúrára pedig háromszáz milliót lehet fordítani.

Fűrész István hozzátette: a frakcióvezető nagyon fontos dolgokat pendített meg, amelyekhez hozzá kell tenni, hogy nagy nehézségek vannak, s „extra felkészültség” jellemző – mivel nem tudni, milyen elvonások jöhetnek még. A pedagógusokra nagy erkölcsi teher nehezedik, s emellett öröm látni, hogy azok a pedagógusok is lelkesen végzik munkájukat, akik évek óta nem kaptak béremelést.

Image
.

Brájer Éva sem állta meg szó nélkül a javaslatot: felhívta mindenki figyelmét arra, hogy ez nem azt jelenti, hogy minden iskola, minden egyes tanterme interaktív táblát kap. Mint mondta: sok pedagógus elárulta neki, hogy a saját pénzéből vásárolja meg a krétát, mert az iskolának még arra sem tellik. A legtöbb oktatási intézményben még meleg víz sincsen, s az épületek beáznak.

„Ez a hardver. A hardver pedig rossz.” – jelentette ki – „A software a pedagógus. A tanár, aki nem tudja elvinni a gyermekeket színházba, múzeumba, kirándulni…”

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

Végezetül az előterjesztéshez Égi Tamás hozzátette: „Én még nem láttam olyan 75.000 Ft-os számítógépet, amely öt évig hibátlanul működött volna. A program viszont ezt előírja…”

A javaslatot végül 29 igennel elfogadták.

Kapcsolódó cikkeink:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5377&Itemid=1

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5372&Itemid=1

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5374&Itemid=1

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5376&Itemid=1

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >