Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az MSZP visszasírja a vizitdíjat?
Az MSZP visszasírja a vizitdíjat? Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. március 01.

Image"Azzal, hogy Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke egy tévéműsorban elismerte, hogy jó döntés volt 2007-ben a vizitdíj bevezetése, többek között nem kevesebbet állít, minthogy a díj megtartása lényegesen segítette volna az egészségügyi finanszírozását." - mondta Pesti Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján. Pesti Imre kifejtette, hogy a szocialisták vizitdíjjal kapcsolatos kijelentése azt is jelzi, hogy ha módjukban állna, újra bevezetnék a vizitdíjat és a kórházi napidíjat.

 

Az ellenzéki politikus úgy vélte, ez érzéketlenség a szocialisták részéről. Ez a lépés a népakarat figyelmen kívül hagyását is jelentené - emlékeztetett a díjakat eltörlő népszavazásra Pesti Imre, aki arra kérte a szocialista pártelnököt, hogy ne fenyegesse a betegeket. Pesti szerint a vizitdíj bevezetésétől várt javulás nem következett be, hiszen a díjakkal együtt realizált összesen 23 milliárd forint nem ellentételezte az egészségügyből kivont 250 milliárd forintot, továbbá a díj miatt azok a betegek sem keresték fel orvosukat, akiknek erre szüksége lett volna.

 

Image
Fotó: Fidesz

"A lakosság szegény rétegének 20-25 százaléka éppen a napidíjak miatt nem vette igénybe az egészségügyi ellátást" - fogalmazott. Komolytalannak és elfogadhatatlannak nevezte az ellenzéki honatya, hogy a betegterhek növekedésétől várták az ágazat finanszírozhatóságát. Pesti Imre azt mondta: hazudtak a szocialisták a 2006-os kormányban, hiszen akkor azt állították: nem lesz vizit- és kórházi napidíj, de ezt 2007 februárjában mégis bevezették.

"Ma megalapozottan gondolhatjuk, hogy amennyiben hatalmon maradnak, maradnának, akkor a vizitdíjat és a kórházi napidíjat ismételten bevezetnék, hiszen a pártelnök asszony ennek jótékony hatásáról beszélt" - fogalmazott a fideszes politikus. Lendvai kijelentése azt jelzi - mondta Pesti -, hogy a szocialisták egy része az állampárti viselkedéskultúrát hozta magával, és nem tanultak a rossz döntésekből.

Hozzátette, hogy a pártpolitika megint felülírja náluk a szakmaiságot, és egyes MSZP-s képviselőknek "természetes" a népszavazási eredmény figyelmen kívül hagyása. A fideszes politikus azt kérte Lendvai Ildikótól és politikustársaitól, hogy térjenek vissza a demokratikus játékszabályokhoz, mert a demokratikus közélet valamennyiüket ezen szabályok betartására kötelezi.

"Lendvai Ildikó a választási kampányban ne fenyegesse a betegeket, akik az elmúlt időszakban amúgy is vesztesei voltak annak a rossz gazdaságpolitikának, amelyet a szocialisták okoztak" - fogalmazott az ellenzéki képviselő.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >