Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Az emberelőnyök kihasználása döntött
Az emberelőnyök kihasználása döntött Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. március 01.

ImageA Vienna Capitals jobban sáfárkodott az emberelőnyös lehetőségeivel, mint a Sapa Fehérvár AV19, így magabiztos győzelmet tudott aratni Székesfehérváron. Ezzel a négy győzelemig tartó párharc állása immáron 3-1 a sárga-feketék javára. - Nem kezdõdött jól a mérkõzés, Ladányit ugyanis már a 2. percben kiállították gáncsolásért. A Vienna hamar fel is állt, Casparsson lõtt, Satosaariról kipattant a korong, pont Bootland elé, aki hamar eszmélt, és áttuszkolta a gólvonalon (0-1).

 

Hamar egyenlíthetett volna a Sapa Fehérvár, de Martz remek feladását Mihály pont Cassivibe lõtte. A folytatásban alig-alig játszottak a felek teljes létszámban, volt dolga a játékvezetõknek bõven. A gólhoz ebben az idõszakban is a vendégek álltak közelebb, Kranjc próbálkozása azonban a kapuvason csattant.

 

Image
.

A játékrész hajrájában egymás után kaptuk a fórokat, ám érdemi veszélyt nem tudtunk kialakítani. Ugyanakkor a második felvonást kettõs emberelõnyben kezdhettük, így a szünet jó alkalmat kínált a teendõk átbeszélésére. A pihenõ utáni 5-3 elleni játékhelyzetben sajnos csak gólhelyzetekig jutottunk - nem sikerült Cassivi kapust átjátszani.

A Vienna azonban nem tette meg számunkra azt a szívességet, hogy elpazarolja a fórjait, így amikor Alén ült a büntetõpadon, Casparsson a kék vonalról bõdületesen nagy gólt ragasztott a kapunkba (0-2). Nem adta fel a Sapa Fehérvár, mentünk elõre, keményen dolgoztak a mieink a felzárkózáson. Az elszántságnak meg is lett az eredménye, Ladányi lépett meg a bal oldalon, tökéletes középre adását Vas Márton védhetetlenül lõtte a hálóba (1-2).

Image
.

Másodpercek teltek csak el, és kis híján kiegyenlítettünk: ezúttal Kóger centerezett tökéletesen, Martz érkezett, ám mellé paskolta a játékszert. Kisvártatva Mihály kapott ajándék korongot a bécsi védõktõl, de 100%-os ziccerben a kapus kesztyûjébe emelte a pakkot. A kihagyott helyzetekkel kapcsolatos törvényszerûség ismét igazolódott: egy gyors Capitals-kontra végén Lebeau éles szögbõl Satosaari mammutjára lõtte a korongot, ahonnan a kapuba pattant. Kapusunk gyorsan kihúzta, de elõtte már teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon a pakk (1-3). (A játékvezetõk nem nézték meg a szituációt a videógólbíró-rendszeren, az ugyanis a találkozót megelõzõen meghibásodott.)

Image
.

A szünet elõtt újfent kettõs emberelõnybe kerültünk, de csak lövésekig jutottunk - nem tudtunk faragni a hátrányunknon az utolsó felvonás elõtt. A befejezõ húsz perc elején az áthúzódó kettõs fórunkban sem változott az állás, nem úgy mint Bornhammar kiállításakor. Ismét jól mûködött a Vienna emberelõnyös gépezete, David Rodman került lövõhelyzetbe a bal oldalon, és védhetetlenül feltette a rövid felsõbe a pakkot (1-4). Lendületben maradt a felszabadultan játszó Capitals, M. Rodman és Gratton elõtt is ziccer adódott, a koncentrációjuk azonban már nem volt tökéletes.

Image
.

A játékrész derekán egy a lelátóra kivágódo korong okozott riadalmat, amely fejbe talált egy nézõt. A szurkoló homlokán felszakadt a bõr, a vérzést azonban a gyorsan érkezõ orvosi segítség elállította - szerencsére nem esett komolyabb baja a drukkernek. A hátralevõ percekben a Sapa Fehérvár igyekezett kozmetikázni az álláson, de a góllövéssel hadilábon álltunk ezen az estén. Így újabb gyõzelmet könyvelhet el a Vienna Capitals, és összesítésben 3-1-re vezet a négy gyõzelemig tartó negyeddöntõben.

Image
Fotó: Taupert Henrik

Mestermérleg, Jarmo Tolvanen:

A mérkõzést a második harmadban veszítettük el, amikor bár jól játszottunk, de kihagytuk a helyzeteinket, a Vienna pedig szerzett két gólt. Tudtuk, hogy a bécsiek nagyon jók emberelõnyben, de a mai hatékonyságuk átlagon felüli volt. Bécsben a következõ meccsen mindent beleadunk.

Mestermérleg, Marton Satorina (Vienna Capitals, pályaedzõ):

Nagy küzdelem volt, ahol a gyõzelmet a vereségtõl nagyon kevés választotta el. Szoros meccs volt, amelyen a szerencse a mi pártunkra állt.

Sapa Fehérvár AV19 - Vienna Capitals 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)
Székesfehérvár, 3500 néző, vezette: Dremelj, Trilar.


Sapa Fehérvár: Satosaari - Ackeström, Andersson, Palkovics, Martz, Mihály, Horváth, Tokaji, Vas J., Vas M., Ladányi, Alén, Bornhammar, Kóger, Fekete, Kovács, Jobb, Vaszjunyin, Sofron, Nagy, Benk. Vezetőedző: Jarmo Tolvanen.


Vienna: Cassivi - Bjornlie, Casparsson, Rotter, Gratton, Lebeau, Kranjc, Lakos, Ofner, M. Rodman, D. Rodman, Bouchard, Sarault, Bootland, Selmser, Lemieux, Riener, L. Draschkowitz, Nageler, C. Draschkowitz, Kraxner. Vezetőedző: Kevin Gaudet.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >