Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Budapesten ülésezik a héten a néppárti frakció vezetősége
Budapesten ülésezik a héten a néppárti frakció vezetősége Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. március 02.

Image"Budapesten tartja kihelyezett ülését csütörtökön és pénteken az Európai Néppárt európai parlamenti (EP) frakciójának vezetősége." - közölte Szájer József fideszes néppárti képviselő. Sajtótájékoztatóján Szájer József azt mondta, hogy Európa és az Európai Néppárt példaértékűnek tartja a Fidesz munkahelyteremtő és uniós forrásokkal kapcsolatos politikáját. - "A néppárt azt üzeni, hogy egy jövendőbeli Fidesz-kormányzás alatt ezeken a területeken jelentős változásokra kerülhetne sor." - tette hozzá.

 

Az Európai Néppárt magyar alelnökének tájékoztatása szerint Danuta Hübner, az EP regionális fejlesztési bizottságának az elnöke, Johannes Hahn regionális ügyekért felelős biztos, illetve Dacian Ciolos, az EU agrárpolitikájáért felelős biztosa is az esemény vendége lesz.

Budapesten ülésezik a néppárti frakció vezetősége (Szájer József) A rendezvényt a néppárt frakcióvezetője és José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke nyitja meg, ők a Fidesz meghívására érkeznek Budapestre - mondta Szájer József. Az ülésen - tette hozzá - felszólal Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke, valamint Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.

 

Image
Fotó: Fidesz

Szájer József elmondta, a 2011 januárjától esedékes magyar európai uniós elnökség időszaka alatt kerül sor a közösség 2020-ig szóló munkahelyteremtési programjának véglegesítésére. Mint hangsúlyozta, a Fidesz 1 millió munkahely megteremtését ígérő 10 éves programja is erre a periódusra esik. A Fidesz, ha kormányra kerül - folytatta -, a soros elnökség időtartama alatt a legfontosabb kérdésnek azt tekinti, hogy az uniós munkahelyteremtési programot úgy alakítsa, hogy az Magyarország számára is jelentős segítséget adjon.

"Az uniós elnökséget, szemben a jelenlegi kormányzat gyakorlatával arra szeretnénk használni, hogy az a magyar érdekeket is szolgálja" - hangsúlyozta. Szájer kitért rá, hogy az uniós foglalkoztatási program tekintetében Magyarország a legrosszabbak között áll, hiszen nálunk a legalacsonyabb a foglalkoztatás, és "nem sok kell ahhoz, hogy ezt a dicsőséges pozíciót a munkanélküliség terén is elérjük".

A munkahelyteremtés elemeiről szólva úgy fogalmazott, hogy abban kiemelt helyen szerepel a kis- és középvállalkozások fejlesztése.

 "Ez nem csak uniós program, ez Magyarország számára is alapvető fontosságú, hiszen ma azt látjuk, hogy a mostani kormányzat aránytalanul támogatja azokat a nagy tőkeerejű multinacionális vállalatokat, amelyek erre nem feltétlenül szorulnak rá" - jegyezte meg Szájer József.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >