Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow 39 másodperc
39 másodperc Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. március 03.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 emberfeletti harcossággal küzdött Bécsben, hogy megmaradjon a reménye az EBEL-negyeddöntőben, ám hiába vezetett még 39 másodperccel a rendes játékidő vége előtt is, végül hosszabbításban vereséget szenvedett. Így a Vienna jutott az elődöntőbe. - A Vienna Capitals egy drámai mérkőzés végén az EBEL-elődöntőjébe jutott, kiejtve a Sapa Fehérvár AV19-et. A hazaiak már az elejétől fogva magukhoz ragadták a kezdeményezést, és nyomás alá helyezték a kapunkat.

 

Megérdemelten jutottak vezetéshez: Gratton feladását Sarault vágta Satosaari mögé (1-0). A mieink erejét a folytatásban is elsősorban a védekezés kötötte le, a szünetig azonban nem változott az állás.

A középső felvonásban aztán egészen másként alakult a játék képe. Jarmo Tolvanen alaposan feltüzelhette tanítványait, a Sapa Fehérvár ugyanis átvette az irányítást. Bátor, a kockázatoktól sem visszariadó jégkorongozást mutattunk be, jöttek is a gólhelyzetek. Vas János pompás lövésével sikerült is kiegyenlítenünk a 33. percben (1-1). Érdekes jelenetek játszódtak le nem sokkal a dudaszó előtt: Bjornlie a saját harmadából megiramodva egészen a kapunkig menetelt, majd be is talált, ám a játékvezetők nem adták meg a gólt, mert a ketrec már elmozdult mielőtt a korong áthaladt volna a gólvonalon.

A harmadik harmad valódi hokithrillert hozott. A hazaiak emberhátrányban szereztek újra vezetést, amikor is Bootland lopott korongot, és fejezte be eredményesen a szólóját (2-1). Ám rövid idő alatt egyenlítettünk, majd a vezetést is átvettük. Mégpedig két formás támadás után Tokaji és Vas Márton révén (2-3). Ez a fejlemény ébresztőt fújt a Capitals-játékosok számára, hihetetlenül rákapcsoltak a sárga-feketék. Az egalizálás végül kettős emberfórban jött össze a bécsieknek, a rutinos Lebeau fejezte be a figurát (3-3).

Lendületben maradtak az osztrákok, Selmser passzát Lemieux értékesítette, és máris nyeregben érezhették magukat a hazaiak (4-3). Ám volt erre válasza a végsőkig küzdő Sapa Fehérvárnak: Palkovics a hajrában egyenlített (4-4). Ezután következett az egészen hihetetlen fordulat: 90 másodperccel a vége előtt Nathan Martz is betalált (4-5)! Kevin Gaudet időt kért, és lehozta kapusát. Fokozhatatlanná váltak az izgalmak, a másodpercek csigalassúsággal teltek - sajnos nem sikerült kihúznunk a végéig. 39 másodperccel a lefújás előtt David Rodman kiharcolta a hosszabbítást (5-5).

A ráadás bécsi nyomással indult, majd Ackeströmöt kiküldték két percre akadályozásért. A 4-3 elleni játékhelyzetben hamar feltalálta magát a Vienna, Bouchard pedig megszerezte a győztes gólt (6-5). Ezzel eldőlt, hogy a Vienna Capitals jutott az EBEL elődöntőjébe. A Sapa Fehérvár AV19 fantasztikus mérkőzést játszott Bécsben, az utolsó pillanatig küzdött, ám a szerencse a hazaiak mellé állt. Ezzel az EBEL 2009/2010-es szezonja véget ért csapatunk számára, az idény azonban még korántsem. Következik az Országos Bajnokság küzdelemsorozata.

Mestermérleg, Kevin Gaudet:

Kifejezetten élvezetes meccset vívott a két csapat, de a szerencse ezúttal is mellettünk állt. Nem akartunk még egyszer visszamenni Fehérvárra, de nagyon benne volt a levegőben, hogy ez mégis bekövetkezik... Nagyon nagy kihívás volt számunkra legyőzni a magyarokat. Kiváló munkát végzett az edzőjük, és ennek révén egyre erősebb a csapat.

Mestermérleg, Jarmo Tolvanen:

Nem tudom most értékelni a meccset, mert túl nehéz lenne ezekben a pillanatokban. Végre olyan mérkőzésünk volt, amikor maradéktalanul elégedett lehettem, de egyedül a harmadik negyeddöntős meccs után kellett számon kérnem a csapaton a vereséget.

Vienna Capitals - Sapa Fehérvár AV19 6-5 h.u. (1-0, 0-1, 4-4, 1-0)
Bécs, 4250 néző, vezette: Aumüller, Hascher, Kaspar, Zehenthofer.


Vienna: Cassivi - Bjornlie, Casparsson, Rotter, Gratton, Lebeau, Kranjc, Lakos, Ofner, M. Rodman, D. Rodman, Bouchard, Sarault, Bootland, Selmser, Lemieux, Riener, L. Draschkowitz, Kraxner, C. Draschkowitz, Nageler. Vezetőedző: Kevin Gaudet.


Sapa: Satosaari - Ackeström, Andersson, Vas J., Martz, Palkovics, Horváth, Tokaji, Ladányi, Vas M., Mihály, Bornhammar, Alén, Kovács, Nagy, Sofron, Vaszjunyin, Jobb, Benk, Fekete, Kóger. Vezetőedző: Jarmo Tolvanen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >