Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tizenhatmilliós tervezett támogatás a Táncháznak Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. március 04.

ImageMás, fontos napirendi pontok közt a Táncház 2010-es bérleti díjáról és önkormányzati támogatásáról is határozott a Közgyűlés. - A Fejér Megyei Közgyűlés tavaly december 17-én úgy döntött, hogy a Székesfehérvár, Malom u. 6. szám alatti ingatlan kapcsán a 2005. március 1-jén kötött és 2009. augusztus 31-én, majd a hosszabbítás után 2010. január 31-én lejáró együttműködési megállapodást (amelyben a kedvezményes használat bérleti díja az 1475 m2-re havi 100 000 + Áfában lett megállapítva) változatlan formában nem tudja továbbra is vállalni.

 

A fenti címen üzemelő Alba Regia Táncegyesülettel a Közgyűlés új bérleti szerződést kívánt kötni, a minimális piaci árnál (2600 Ft/m2/hó) lényegesen kedvezőbb, 1900 Ft/m2/hó összegű – a közüzemi költségeket nem tartalmazó – bérleti díjjal. A február 25-i közgyűlésen – érzékelve a bérlő további aggodalmát a díjfizetést illetően – a grémium úgy döntött, hogy az idei évben – egyfajta kompenzációként – a kifizetett bérleti díjból havonta visszajuttatott, jelentős térítés formájában összesen közel 16 millió forinttal támogatja az egyesületet!

L. Simon László, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke kifejtette az ülésen, az egyesület vezetése 237,30 Ft/m2/hó összegű bérleti díjat szeretett volna elérni.

A Fejér Megyei Önkormányzat rendkívül nehéz gazdasági helyzete miatt, amely a kormányzat sorozatos megszorító és forráselvonó intézkedései folytán alakult ki, ezen ajánlat önkormányzatunk számára elfogadhatatlan – tette hozzá.

- Elismerjük az Alba Regia Táncegyesületnek Fejér megye kulturális életében játszott szerepét, ezért javaslom, hogy hagyjuk helyben az eredeti határozatot, ám egészítsük ki azzal, hogy a bérleti díjból 2010. évben 1 327 500 Ft/hó összeget havonta utólag – támogatásként – átutalunk az egyesület számlájára – mondta L. Simon László.

A közgyűlés ezt elfogadta, így alakulhat ki az éves szinten 15 930 000 Ft-os támogatás.

- A kiszabott bérleti díj teljesen reális volt, mégis úgy döntöttünk, engedünk a bérlőnek, s támogatásként bizonyos összeget visszaadunk. Ebben az átmeneti helyzetben, amely reményeink szerint csak 1-2 hónapig tart, ennél többet nem tudtunk tenni. Azt azonban kizárólag az egyesületnek adjuk, az épületben működő iskolát nem támogatjuk. Az is a bérlő dolga, hogy az így rájuk eső bérleti díjat miként osztják el egymás között – hangoztatta dr. Balogh Ibolya, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke.

Az elnök beszámolt arról is, hogy a „Szemünk fénye” program keretében szinte valamennyi megyei intézmény világításkorszerűsítésen esik át. A munkálatokat a Caminus Zrt. végzi, így a gyermekvédelmi intézmények, a Művészetek Háza, a martonvásári Pápay Ágoston Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Diákotthon, a seregélyesi Eötvös József Szakképző Iskola és Kollégium, a velencei Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon, az Integrált Szociális Intézménye valamennyi telephelye, a Fejér Megyei Múzeum, valamint a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár világítási rendszere is megújul.

- 130 millió forintos korszerűsítésről van szó, és 15 éves bérleti szerződést kötöttünk a céggel. A korszerűsített berendezéseket erre az időtartamra bérbe adják a megyei önkormányzatnak évi 12,5 millió forintért. Ezzel 19,44 milliót takarítunk meg, amelyhez hozzájön még további hatmillió forint a villanyszámla csökkenéséből. Amennyiben a cég sikeresen pályázik a felújításra, akkor a megtakarításunk tovább nőhet – fejtette ki Balogh Ibolya.

Az elnök tájékoztatása szerint a közgyűlés újfent kiírta a Fejér Megyei Szent György Kórház főigazgatói álláshelyére a pályázatot. Mint Balogh Ibolya jelezte, kíváncsi, a pályázók milyen tervekkel, elképzelésekkel látnák el a megye legnagyobb foglalkoztatójának vezetését.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >