Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kopogtat, míg társa lop Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 05.

Image Új trükköt vetettek be az utóbbi időben Fehérváron a tolvajok. Több bejelentés érkezett január óta a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, amiben a sértettek arról számoltak be, hogy úgy lopták meg őket ismeretlenek a saját gépkocsijukban, hogy egyik oldalon bekopogtak, mintha útbaigazítást kérnének, és amíg ők az ablakot lehúzták, vagy az ajtót kinyitották, addig a „kopogtató” társa kivette a jobb első ülésről, vagy a szélvédő mögül a táskájukat, pénztárcájukat.

 

„A tolvajok másik „jól bevált” módszere, hogy amíg a sértett a gépkocsi csomagtartójába pakol a bevásárló kocsiból, addig az elkövető az autó utasterében hagyott értékeit kiveszi a gépkocsiból.” – mondta honlapunknak Németh-Kész Mónika rendőr-százados, a FM RFK szóvivője, aki azt is elárulta, hogy ezeket a bűncselekményeket jellemzően a nagyáruházak parkolóiban követtik el.

A rendőrség ezúton szeretné felhívni a lakosság figyelmét arra, hogy a nagyáruházak parkolóiban a bevásárlások után, a pakolás közben és után is figyeljenek értékeikre! Táskájukat, pénztárcájukat ne hagyják őrizetlenül!

Amennyiben kinyitják az ajtót, vagy kiszállnak az autóból, azt vegyék magukhoz! Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válnak, jól figyeljék meg az elkövetők személyleírását, és menekülési útvonalát, illetve az általuk esetlegesen meneküléshez használt gépkocsi típusát, rendszámát, majd azonnal értesítsék a rendőrséget a 107-es vagy a 112-es segélyhívók bármelyikén, hogy a járőrök azonnal az elkövetők nyomába eredhessenek!

 
< Előző   Következő >