Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ha a szavakat tettek is követik... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 07.

Image Bizonyára sokan vannak, akik szívesen megnéznének egy-egy színházi előadást, ám nem engedhetik meg maguknak, hogy jegyet vásároljanak a produkciókra. A Polgári Frakció ezért az ősszel azt kezdeményezte, hogy tegyék nyilvánossá a teátrum főpróbáit. A „szó és a tett” aztán meg is hozta gyümölcsét: decemberben már több, mint négyszáz ember színházi élményéhez járult hozzá a Polgári Frakció (főpróbánként 300.000 Ft-ot vállaltak át a színház költségeiből), pénteken pedig ismét több száz nyugdíjas töltötte meg a teátrumot.

 

Az előadás előtt dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető és Vargha Tamás tanácsnok sajtótájékoztató keretében ismertette az újságírókkal a Frakció elképzeléseit, s jövőbeli terveit e témával kapcsolatban.

Image
.
  

Dr. Cser-Palkovics András ennek során elmondta: Mindig nagyon fontos, hogy foglalkozzunk a rászorulókkal, s minél szélesebb körnek tegyük lehetővé, hogy kulturális élményekkel gazdagodjanak az emberek. S főként fontos ez akkor, amikor gazdasági válság söpör végig hazánkon, s egyre kevesebbeknek van lehetőségük arra, hogy színházba járjanak.

 

Image
.
  

Ezért jött létre e kezdeményezés, amelyet a kezdetektől nagy örömmel fogadtak a székesfehérváriak.

Decemberben a „Kabaré” főpróbáját láthatták a nyugdíjasok, most a „Kommunizmus története elmebetegeknek” című abszurd drámát tekinthették meg, a következő darab pedig Shakespeare: „Vízkereszt, vagy amit akartok” című drámája lesz.

Image
Fotó: Temesvári Márta
   

Kapcsolódó cikkeink:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=4761&Itemid=31

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=4492&Itemid=33

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >