Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Édesség helyett őrizet Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 08.

Image Egy vegyesboltot tört fel anya és fia, valamint barátaik Szabadbattyánban. Az üzletből ellopott édességgel, valamint dohányáruval azonban nem sokáig jutott az ötfős siófoki társaság, mert a helyi körzeti megbízott menekülésük közben megállította őket. Az általuk használt autó utastere tele volt áruval, meg egy pár sí-maszkkal. Ezen előzmények után a csapat mindegyik tagját azonnal őrizetbe vették. Ügyükben gyorsított eljárás keretében pénteken döntött a bíróság.

 

Németh – Kész Mónika rendőr-százados, a FM RFK szóvivője elmondta honlapunknak,hogy a szabadbattyáni körzeti megbízott éjszaka negyed kettőkor igazoltatott egy Suzuki Swiftet a településen. Az autóban négy férfi és egy nő ült. Mikor a rendőr szemügyre vette az utasteret, feltűnt neki, hogy rengeteg édesség, valamint dohányáru van benn.

A tüzetesebb átvizsgálás során még sí-maszkok is előkerültek a gépkocsiból. Az öt személy nemigen tudott hiteles magyarázattal szolgálni a helyzetre, így hamar fény derült arra, betörtek a település Petőfi utcájában lévő vegyeskereskedésbe. Az ajtón lévő rácsot kézzel feszítették le, míg az ajtót egyszerűen berúgták.

Miután behatoltak, mintegy 100.000.- Ft értékben szedtek össze édességet és cigarettát, valamint a kasszában lévő váltópénzt is magukhoz vették. A bűncselekmény során 150.000.- Ft-os rongálási kárt okoztak.

A rendőrök a helyszíni szemle keretében lefoglalták az eltulajdonított árukat, valamint a készpénzt is, amiket visszaadtak a bolt tulajdonosának. Így a lopási kár teljes egészében megtérült. Az elfogott csapat tagjait a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra állították elő a rendőrök. A 34 éves asszonyt, a 18 éves fiát, valamint a 35 éves, a 19 éves és a 17 éves barátaikat a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki.

Kiderült, Siófokról célirányosan érkeztek a Fejér megyei településre. Egyikük ugyanis ismerte az üzletet, korábban már járt itt, ő beszélte rá a többieket a betörésre.

A fehérvári nyomozók mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vette. Gyorsított eljárás keretében pénteken álltak bíróság elé.

 
< Előző   Következő >