Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Támadások a palánkokon túlról... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 12.

ImageMintegy évtizedes szabadidősportként működik Kincsesbányán a kosárlabda, amely kezdete még a Soros Alapítvány által támogatott első egészségtervek időszakára nyúlik vissza. A szervezők heti két alkalom keretében igyekeznek lehetőséget nyújtani a lakóknak azzal, hogy aktív rekreációt biztosítanak a feltöltődéshez, a szürke hétköznapok okozta kisebb-nagyobb stressz helyzetek feloldásához. S most mégis méltatlan támadásokkal kell szembesülniük.

 

Sallay Zsolttól megtudtuk, hogy az egyre népszerűbbé váló esték során kialakult egy olyan mag, amely a hobbi sportot összekapcsolta a versenylehetőséggel és 2006 szeptemberétől kezdve a társaság egy részéből –akik ehhez kedvet éreztek- csapat alakult Kincsesi Amatőrök néven. Ez a gárda nem hódít el kupákat, nincs versenyben a dobogós helyezésekért, egyszerűen az élményért, a máshol élő sporttársakkal szembeni megmérettetésért, a sportág bázisának kiszélesítéséért játszik.

Image
.

A sport közösség és egészségformáló erejét felismerte: Kincsesbánya Község Önkormányzata, amely a Községi Egészségterv pályázatok részeként segít, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola vezetése, amely egy csereüzlet keretében ingyenes teremhasználatot biztosít, a CSI Hungary Kft menedzsmentje, amely a dolgozóinak az egészséges életmódját támogatja évi nettó 100.000 Ft-al, valamint a Kincs Kultúra Sport Kulturális és Szabadidős Egyesület, amely a szervezeti kereteket és a játékvezetői költségeket állja.

A csapat tagjai nem részesülnek semmilyen támogatásban, a felszerelésüket maguk vásárolják, az utazásokat önerőből fedezik. Emellett az említett ingyenes teremhasználatért cserébe: megszervezték egy speciális pályázat keretében a Művelődési Ház belső nyílászáróinak a felújítását és az Alcoa Közösségi Alapítványtól ezért kapott pénzből 2 db plexi versenypalánkot vásároltak az iskolának 250.000 Ft értékben, résztvettek az iskola tornatermének a felújításában, -az ehhez szükséges festéket a CSI Hungary Kft adta- és lefestették az összes ablak védőrácsát úgy kívül, mint belül, a fennmaradt anyagból történt a kosárlabda pálya felfestése a tornateremben és a kézilabda pálya újrafestése az udvaron, valamint 2010-ben a tervek szerint az iskolai médiaterem felújításában fognak közreműködni.

Image
.

 „Ennek a baráti körnek a méltatlan megtámadásával szembesültünk az elmúlt napokban, amikor a mondabeli áspis kígyók (veszekedős, házsártos, rosszindulatú és alattomos személy, rendszerint asszony) méltó utódai közül egyesek csúf gondolataiknak adtak hangot.” – mondta Sallay Zsolt – „ Úgy gondoljuk, hogy a fent felsoroltak elégséges választ adnak arra, hogy kosárlabda köré szerveződött fiatalok és idősebbek a közösség és saját javukra dolgozva és játszva nem hoznak szégyent a településre és létük a becsülendő értékek közé tartozik.”

Image
Fotó: Laczka

„Amennyiben a leírtak vagy a tapasztalatai alapján bárki úgy érzi, hogy a kincsesi kosárlabdázók tevékenységében továbbra is kivetnivalót talál, akkor várjuk egy eszmecserére –de leginkább egy közös játékra- ahol tisztázzuk a problémákat. Amennyiben viszont ilyen ok nincs, úgy kérjük pártoló tevékenysége legalább arra terjedjen ki, hogy a jövőben nem igyekszik ártani.” – zárta gondolatait Sallay Zsolt.

Edzés napok: kedd, péntek 18.00-19.30. (iskolai munkarendtől függően)

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >