Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Hálóba akadtak az ittas sofőrök Fejér megyében
Hálóba akadtak az ittas sofőrök Fejér megyében Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 16.

ImageTöbb, mint egy tucat ittas közlekedőt fogtak március 15-én a fejér megyei rendőrök. A legtöbbjük kétkerekűjére szállt fel illuminált állapotban, de volt több gépkocsivezető is, aki fennakadt a rostán, köztük egy olyan sofőr, akit még az orvos is súlyosan ittasnak minősített.

 

Németh – Kész Mónika rendőr-százados, a FM RFK szóvivője elmondta honlapunknak, hogy a március elsején indult „Közbiztonsági Háló” programsorozat a közlekedésbiztonság erősítésére is kiterjed, így ezen belül még nagyobb szerepet kap a közlekedésben a zéró tolerancia érvényesítése.

A fejér megyei rendőrök eddig is kiemelt figyelmet fordítottak az ittas vezetők kiszűrésére, de az akció során még intenzívebb ellenőrzésekre számíthatnak a közlekedők. Így volt ez március 15-én is. Hétfőn a fejér megyei rendőrök összesen tizenöt ittas közlekedővel szemben intézkedtek. Tíz kerékpáros és öt gépkocsivezető ellen tettek feljelentést.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság járőrei öt ittas kerékpárost és két ittas gépkocsivezetőt fogtak el hétfőn. Két biciklist a Palotavárosban vontak ellenőrzés alá, míg egy harmadikat a Farkasvermi úton állítottak meg. A negyedik rostán akadt, kétkerekűvel közlekedő ittas férfit Zámolyon szúrták ki. A kerékpárosok mindegyike nyilatkozaton elismerte alkoholfogyasztását, így velük szemben szabálysértési eljárás indult.

A Polgárdi Rendőrőrs járőrei este kilenc óra után nem sokkal Fülén ellenőriztek egy Skodával közlekedő férfit, akiről kiderült, ittas ült volán mögé. A szonda enyhe fokú ittasságot mutatott, a sofőr nem is tagadta, hogy mielőtt gépkocsiba szállt, megivott egy kevés alkoholt. A nyilatkozatot kitöltötte, a feljelentést tudomásul vette, míg vezetői engedélyét átadta a rendőröknek.

Éjfél után tíz perccel a székesfehérvári Várkörúton igazoltattak a rendőrök egy Peugeot. A sofőrrel szondát fújattak, ami 0,74 mg/l értéket mutatott. A békéscsabai férfit vérvételre állították elő, ahol az orvos a klinikai tünetek alapján közepesen ittasnak minősítette. A férfi vezetői engedélyét a járőrök a helyszínen elvették, ellene feljelentést tettek.

A dunaújvárosi rendőrök egy súlyosan ittas sofőrt fogtak az éjszaka folyamán. A Fiat gépkocsit Dunaújváros, Petőfi Sándor utcában állították le. Az Aranyvölgyi út felé haladt a baracsi férfi, amikor észlelte a rendőri karjelzést. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. A sofőrt vérvétel céljából a dunaújvárosi kórházba állították elő, ahol az ügyeletes orvos a vért levette, a férfit a klinikai tünetek alapján súlyosan ittasnak minősítette. A férfi nem elég, hogy ittas volt, még az iratait sem tartotta magánál. Ellene a rendőrök büntetőeljárást kezdeményeztek.

A Sárbogárdi Rendőrkapitányság járőrei Mezőszilason és Kálozon is fogtak egy-egy ittas kerékpárost. A szonda mindkettőjüknél pozitív értéket mutatott. Az alkoholfogyasztást mind a ketten elismerték, ellenük szabálysértési eljárás indult. A kerékpárosokon kívül azonban fennakadt a „hálón” egy ittas gépkocsivezető is. A sárosdi férfit – aki egy Skoda Favorittal közlekedett - a sárbogárdi rendőrök Sárosd, Béke téren igazoltatták. A szonda enyhe fokú ittasságot mutatott.

A férfi adatainak ellenőrzése során kiderült, hogy a Sárbogárdi Városi Bíróság 2015. szeptember 10-ig eltiltotta a járművezetéstől éppen ittas járművezetés miatt. A férfit így a rendőrök előállították a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra, ahol szabálysértési eljárást indítottak vele szemben, majd szabálysértési őrizetbe vették.

A gárdonyi járőrök Kajászón igazoltattak egy helyi lakost, aki biciklivel közlekedett. Alkoholszondát alkalmaztak vele szemben, ami 0,22 mg/l értéket mutatott. A férfi elismerte, hogy alkoholt ivott, mielőtt kerékpárra ült volna. A rendőrök így szabálysértés elkövetése miatt feljelentették.

A Bicskei Rendőrkapitányság illetékességi területén három ittas közlekedővel szemben indult szabálysértési eljárás hétfőn. A rendőrök egy kerékpárost Bicske, Kossuth utcában vontak ellenőrzés alá, míg egy másikat Bicske, Vörösmarty utcában. Mind a két biciklisnél enyhe fokú ittasságot mutatott a szonda. Mányon, a Sport utcában egy személygépkocsit vont ellenőrzés alá délután a helyi körzeti megbízott.

A szonda nála is szabálysértési értékhatáron belül színeződött el. Mind a három szabálysértővel szemben feljelentést tettek a rendőrök.

 
< Előző   Következő >