Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Magabiztos győzelem a bajnoki döntő első mérkőzésén
Magabiztos győzelem a bajnoki döntő első mérkőzésén Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. március 20.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 esélyeshez méltó játékot mutatott be Dunaújvárosban, és nagy gólkülönbségű győzelmet aratott a Dab.Docler ellen a bajnoki döntő első felvonásán. - A Sapa Fehérvár kitűnően kezdte a találkozót, már az első percben megszereztük a vezetést egy gyönyörű támadás végén. Palkovics a bal oldalról tökéletes ütemben centerezett, az érkező Ladányinak nem volt nehéz dolga a befejezéssel (0-1). Bő két perc múlva ismét megrezdült Sevela hálója.

 

Ekkor Martz álompasszából Benk lőhetett - ezt még védte a kapus, az érkező Martz viszont a léc alá emelt (0-2).

A folytatásban kiállítások tördelték a játékot, az újabb gól nem sokkal a szünet előtt esett, ekkor Palkovics lopta a távolságot a jobb oldalon, majd köténygóllal mattolta Sevelát (0-3). A szünetben kapust cserélt a DAB, ráadásul támadásban is próbáltak erősíteni - Hetényinek több bravúrt is be kellett mutatnia. A 26. percben aztán tovább nőtt az előnyünk: egy kipattanót Kóger vágott be közelről (0-4).

A három nap alatt harmadik mérkőzését játszó DAB - érthető módon - fáradni látszott, egyre kevesebbszer tudtak átjönni a székesfehérvári térfélre. A futószalagon érkező vendégtámadások sokszor túl lettek bonyolítva, ám a dudaszó előtt egy kék-fehér emberelőny alatt Tokaji bebombázta az ötödik Sapa-gólt (0-5).

Az utolsó harmad is gyors fehérvári góllal indult: Kovács szép átadását követően Fekete csúsztatta át a játékszert Kiss lábai között (0-6). Igen egyoldalú mérkőzést szemlélhetett a közönség, jobbára a hazai harmadban zajlottak az események.

A végeredményt Vas János állította be egy éles szögből leadott precíz lövéssel (0-7). A Sapa Fehérvár összesítésben 1-0-ra vezet a bajnoki döntőben, folytatás vasárnap délben Székesfehérvárott.

Dab.Docler - Sapa Fehérvár AV19 0-7 (0-3- 0-2, 0-2)
Dunaújváros, 2000 néző, vezette: Halassy, Kincses, Nagy A., Wolf.


Dab: Sevela - Lencsés, Pozsgai, Orbán, MacSweyn, Borsos, Kiss D., Vargyas, Horváth G., Papp V., Jonkl, Mestyán, Korol, Hegyi I., Fisera, Virág, Szilassy, Magosi, Azari, Tőkési, Kiss Á., Kiss T. (kapus). Vezetőedző: JP MacCallum.


Sapa Fehérvár: Hetényi - Horváth, Ackeström, Nagy G., Ladányi, Benk, Sofron, Kovács, Martz, Mihály, Palkovics, Andersson, Tokaji, Maklári, Vas M., Alén, Kóger, Vaszjunyin, Jobb, Vas J., Fekete. Vezetőedző: Jarmo Tolvanen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >