Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Fidesz a honvédelmi bizottság összehívását kezdeményezte
A Fidesz a honvédelmi bizottság összehívását kezdeményezte Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. március 21.

ImageAz Országgyűlés honvédelmi bizottságának fideszes tagjai a testület összehívását kezdeményezték keddre az izraeli kémrepülőgépek ügyében. Itt "lehetőséget kívánnak adni a kormány illetékeseinek, a honvédelmi miniszternek is, hogy magyarázatot adjanak, mit történt az elmúlt napokban". Ezt Simicskó István, a parlament nemzetvédelmi bizottságának KDNP-s elnöke mondta szombaton sajtótájékoztatón. Simicskó István hozzátette: a magyar állampolgárok jogosan várják el a kormánytól, hogy ezt a tájékoztatást tegye meg, például azzal kapcsolatban, milyen célból érkeztek a repülőgépek Magyarország légterébe.

 

Hogy milyen gyakorlatot végeztek itt, milyen okból tették mindezt, és miért pont a választások előtt néhány héttel. Simicskó István elképesztőnek nevezte, hogy a Magyarország védelmének megszervezésére, kiépítésére hivatott Honvédelmi Minisztériumnak (HM) fogalma sincs arról, hogy másik ország hadseregéhez tartozó kémrepülőgépek repültek be az ország légterébe.

Image
Fotó: Fidesz

A politikus megdöbbentőnek tartja azt is, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök is csak az újságokból értesült arról, mi is történt. Mindez szerinte azt mutatja, hogy a kormány dilettáns módon végzi a munkáját. Simicskó István a HM-ben kipattant korrupciós botrányokra emlékeztetve úgy fogalmazott, hogy "most egy új kudarc fémjelzi a minisztérium tevékenységét", ezért a Fidesz továbbra is úgy véli, Szekeres Imre miniszternek le kellene mondani.

Az izraeli kémrepülőgépek magyarországi jelenlétét a Magyar Nemzet fedte fel csütörtöki lapszámában. Az izraeli légi- és űrerők két, "első ránézésre civil küllemű" felderítőgépe repült át az ország felett, kétszer megközelítették a ferihegyi nemzetközi repülőtér leszállópályáját, majd leszállás nélkül távoztak - volt olvasható a lapban.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >