Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow "Segíts igazságos világot alakítani magunk körül..."
"Segíts igazságos világot alakítani magunk körül..." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 22.

ImageA székesfehérvári Bazilikában a szoidaritás keresztútját járhatatták a hívek: a XXI. század politikai, erkölcsi, természeti katasztrófáinak és gazdasági krízisének áldozataiért imádkoztak a megyéspüspök vezetésével az egyházmegye papjai, a nemzetközi szolidaritás-szervezetek vezetői, a karitászvezetők, valamint a közéleti személyiségek. A keresztúton, amely az emberi szenvedésről és a megváltásról szól, többek között dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képveiselő, Vasvári Csaba színházigazgató és Farkas Attila Erik, a Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója is imádkozott.

 

Az említett közéleti szereplők Spányi Antal megyés püspök kérésére fel is olvastak egy-egy elmélkedést.

Image
.

 

Image
.

Image
.

A keresztút előtt honlapunknak elmondták: nagy megtiszteltetésnek érzik, hogy a Székesfehérvári Egyházmegye, valamint püspök atya meghívásának eleget téve részt vehetnek az alkalmon.

Image
.

 

Image
.

Image
.

Dr. Cser-Palkovics András elmondta, hogy a választások előtt egy olyan útravalót olvas fel, amelyre mindenkinek szüksége van 2010 tavaszán Magyarországon: "Adj felelősséget, hogy akaratod szerint és másokért is felelősséget vállalva éljünk azzal a hatalommal, amely a közösség javát hivatott szolgálni, és nem csak a keveseket, és mely soha sem azért van, hogy bárkit is elnyomjunk, jogaitól megfosszuk, hanem hogy a gyengét segítsük, és az igazságosságot szolgáljuk. Segíts igazságos világot alakítani magunk körül. Ámen."

Image
.

Image
.

Dr. Cser-Palkovics András szerint a keresztúttal kapcsoltban felmerült témák minden ember életében meghatározóak és fontosak: „„ mint ahogy egy nemzet életében is vannak ilyen meghatározó és fontos ügyek: a családok, a nemzetiségek, a diktatúrák áldozatai, a szociális problémák és feszültségek a társadalomban.”

Image
.

 

Image
.

Vasvári Csaba, a Vörösmarty Színház igazgatója elmondta, hogy büszke arra, hogy egy komoly keresztény hagyományokkal rendelkező országban egy olyan színház igazgatója lehet, amely egy püsköki székhelyen működik. Párhuzamot vont az egyház és a színház között - utalva arra, hogy a céljaik azonosak: történeteket előadni az embereknek. Valamint mindkettő azt szeretné, hogy az emberek okuljanak, lelkiekben gazdagodjanak.

 

Image
.

 

Image
.

Image
.
 

Farkas Attila Erik, a Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója katolikus emberként fontosnak tartotta az esemény által megmutatni, hogy a hit, az ünnep, a Húsvét, és a hozzá kapcsolódó szokások fontosak a Médiacentrum számára. Ezért nem volt kérdéses az sem, hogy a Fehérvár Televízió munkatársai közvetítsék az eseményt a nézőknek.

Image
.

 

Image
.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >