Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ez így tovább nem folytatható!
Ez így tovább nem folytatható! Nyomtatás E-mail
Írta: Taupert Henrik - Temesvári Márta   
2010. március 23.

ImageDr. Cser-Palkovics András meghívására látogatott el Székesfehérvárra Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP Népjóléti Kabinetének vezetője, aki az idősek ügyéről, valamint a munkanélküliség kérdéséről beszélt a sajtó képviselőinek. Mint mondta: a szocialisták hírhedt idősek iránti szeretetükről is megfeledkeztek, hiszen az utóbbi három évben minden egyes lépésükkel ellenük tettek. Az pedig, hogy szörnyű gazdasági helyzetben van országunk, a rossz szocialista és szabaddemokrata kormányzásnak „köszönhető”.

 

Dr. Cser-Palkovics András az újságíróknak elmondta, hogy a sajtótájékoztató helyszínül nem véletlenül választották az Egyesített Szociális Intézményt, hiszen ez a város életében kiemelkedő intézmény. Olyan hely, amin keresztül a napi problémákat is fel lehet tárni. Ezen kívül jól mutatja, hogy a Fidesz miken szeretne változtatni a következő kormányzati ciklusban.

Image
.
 

„Az e területen is tapasztalható pénzelvonás olyan méreteket öltött, amivel nehezen tud megbirkózni egy önkormányzat és egy intézményvezetés. Ez egészen biztosan nem maradhat így a jövőben. Nem engedhető meg, hogy miközben a feladatok nőnek, a költségevetési összegek csökkennek.” - fogalmazott a Fidesz helyettes szóvivője.

Dr. Cser-Palkovics András után Vargha Tamás emelkedett szóra, aki a statisztikai adatokról beszélt: A munkanélküliség 11% felé tart, a mélyszegénységben élők száma nyolc év alatt 1,7 millióról 3 millióra emelkedett, s 800 ezer rokkant nyugdíjas él ma Magyarországon.

A Fidesz politikusa ezen számokat riasztónak találja, és hangsúlyozta, hogy a következő kormánynak nehéz feladata lesz, hiszen minden területen változás várható. Soltész Miklós az idősügyet és a munkanélküliség kérdését emelte ki beszédében.

Image
.
 

Elmondása szerint a 11%-os munkanélküliség valóban részben együtt jár a gazdasági válsággal, de sokkal inkább a rossz szocialista és szabaddemokrata kormányzás következtében jutott ebbe a helyzetbe az ország. A Fidesz-KDNP azt javasolja a gazdaság felemelkedése és a munkahelyteremtés céljából, hogy „ a jövőben határozottan védjék a magyar termékeket és árukat.”

Soltész Miklós kiemelte továbbá a Székesfehérváron egykoron működő tradicionális buszgyártást. Ezzel kapcsolatban úgy gondolja, hogy vissza kell adni a városnak ezt a múltbéli sikert. Elképesztőnek tartja, hogy a magyar állami cégek nem magyar autóbuszokat rendelnek, hanem más országokból próbálják behozni azokat. (Kapcsolódó cikkünk: http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5414&Itemid=32  )

Az összes Volán cég feladatának tartja, hogy - lehetőség szerint az uniós jogszabályokat betartva - , de mégis csak a magyar ipart támogassák.

„Igen sajnálatos, hogy míg egyes országokban 80-90% a hazai közbeszerzési pályázatok eredményessége, addig Magyarországon 20-30%-a jár sikerrel a magyar vállalkozásoknak.” – mondta a Népjóléti Kabinet vezetője.

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

Az idősek ügyéről elmondta, hogy a szocialisták hírhedt idősek iránti szeretetükről is megfeledkeztek, hiszen az utóbbi 3 évben minden egyes lépésükkel ellenük tettek. Ilyen volt a 13. havi nyugdíj megszüntetése, s az, hogy a nyugdíj mellett munkát vállalóknak nyugdíj- és egészségügyi járulékot kell fizetniük, hiszen együtt adózik a nyugdíjuk és a munkából származó jövedelmük.

Két lépésben előbb 62, majd 65 évre emelték a nyugdíjkorhatárt is. Az idősotthonok és az idős otthonokban élők helyzetét is megnehezítették, hiszen adminisztratív eszközökkel megfojtják az idősotthon ellátásban dolgozókat, négy éve folyamatosan 10-15%-os normatíva csökkenést szenvednek el az idősotthonok.

„Ez így tovább nem folytatható.” – mondta Soltész Milós – „A Fidesz-KDNP mindenképpen a Nemzeti Ügyek Politikája mentén fogja a politikáját végezni. Az emberek, vállalkozások, a gazdaság érdekében, s az idősekért, akik megérdemlik az ország megbecsülését!”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >