Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Egy győzelemre a bajnoki címtől Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. március 24.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 újabb győzelmet aratott a bajnoki döntőben, így már 3-0-ra vezet összesítésben a négy győzelemig tartó párharcban. - A várakozásoknak megfelelően vendégfölénnyel indult a találkozó, a kapuba visszatérő - és kissé bizonytalannak tűnő - Sevelának akadt dolga bőven. A kipattanókat eleinte el tudta takarítani a hazai védelem, az első emberhátrányuk alatt azonban már a fehérvári csatárok bizonyultak szemfülesebbnek. Kovács lövését még lábbal védte Sevela, a kipattanóra azonban Nagy érkezett, és közelről beemelte.

 

A következő Sapa Fehérvár emberelőnyben megismétlődött a jelenetsor, ekkor Palkovics bombázott kapura, a kipattanót pedig Vas Márton értékesítette (0-2). Kisvártatva kettős fórba kerültek az Acélbikák, nem is teketóriáztak sokat: Magosi révén szépítettek (1-2). A játékrész vége előtt újabb kipattanóra csaptunk le vércseként, ezúttal Vaszjunyin levágódó lövését Mihály pofozta a hálóba (1-3). A dudaszó előtt nem sokkal Kovács lövése már túljutott Sevelán, ám a kapuvasról (?) a mezőnybe vágódott vissza.

A kapu mögött elhelyezkedő vendégszurkolók egyik része gólt kiáltott, másik részük kapuvasat - nem volt irigylésre méltó helyzetben Wolf gólbíró, akinek saját észlelésére hagyatkozva a másodperc tört része alatt kellett állást foglalnia. Végül nem villantotta fel a lámpát, aminek következtében szolid szotyolaeső zúdult a gólbírói fülke irányába. A szünetben is témát szolgáltatott az eset, a vendégdrukkerek sem tudtak megegyezni abban, hogy vajon bent járt-e a korong.

A középső felvonás elejét újfent megnyomta a Sapa Fehérvár, Vas Márton egy szép egyéni akció végén háromra növelte az előnyt (1-4). Két perc sem telt el, amikor a fiatal sorunk keverte meg a dunaújvárosi védelmet - az akció végére Sofron tett pontot (1-5). Emberhátrányban is eredményes tudott lenni a Sapa Fehérvár: Palkovics és Ladányi egy védőre vezethették a korongot - a ziccer kihasználása rutinmunka volt a két klasszisnak, Palkovics szerezte a gólt Ladányi átadásából (1-6).

A következő fehérvári kiállítás ideje alatt már a DAB talált be, ekkor az egész döntő sorozatban figyelemre méltóan játszó Magosi küzdötte le magát az alapvonalig, majd tökéletesen adott középre, ahol MacSweyn érkezett, és pofozta be a pakkot (2-6). Belelendültek a hazaiak, pár perc elteltével Kiss Ákos szép csellel átjátszotta Ackeströmöt, majd pár lépés után kilőtte a hosszú oldalt (3-6). A Sapa Fehérvárnak gyorsan érkezett a válasza, ismét a fiatal sorunk jeleskedett: a kombinatív támadás végén Kóger középtávolról emelt a léc alá (3-7).

A mérkőzés legszebb jelenetét Vaszjunyinnak köszönhettük a szünet előtt: harcosan korongot szerzett, majd látványos szólóba kezdett. Minden útjába eső embert kicselezett, végül Sevelát is becsapva iratkozott fel a gólszerzők közé (3-8). Kapust cserélt a DAB a záró húsz percre, a csereként beállt Kiss Tamás néhány bravúros védéssel tette le a névjegyét.

Sokáig jobbára mezőnyjátékot szemlélhetett a közönség, mígnem egy hatalmas fehérvári védelmi hiba nyomán Kiss Ákos roboghatott egyedül Hetényi kapuja felé, és technikás megoldást választva meg is oldotta a feladatot, fonákkal emelte be a korongot (4-8). A végeredményt Mihály Árpád állította be, aki ravasz lapos lövéssel lepte meg Kiss kapust (4-9).

A Sapa Fehérvár ezzel 3-0-ra vezet a négy győzelemig tartó párharcban. Folytatás csütörtökön, 18:00-tól Székesfehérvárott.

Dab.Docler - Sapa Fehérvár AV19 4-9 (1-3- 2-5, 1-1)

Dunaújváros, 1500 néző, vezette: Gebei, Kincses, Soós, Nagy A..
Dab: Sevela  - Lencsés, Pozsgai, Orbán, MacSweyn, Borsos, Kiss D., Vargyas, Horváth G., Papp V., Jonkl, Mestyán, Korol, Hegyi I., Fisera, Virág, Szilassy, Magosi, Azari, Tőkési, Kiss Á., Kiss T. Vezetőedző: JP MacCallum.
Sapa Fehérvár: Hetényi - Horváth, Ackeström, Nagy G., Ladányi, Benk, Sofron, Kovács, Martz, Mihály, Palkovics, Bornhammar, Tokaji, Maklári, Vas M., Alén, Kóger, Jobb, Vas J., Fekete. Vezetőedző: Jarmo Tolvanen
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >