Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Törvénysértő volt az izraeli gépek berepülése Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. március 24.

Image"Törvénysértő volt az izraeli gépek magyarországi berepülése, mert ehhez nem volt meg a magyar titkosszolgálatok hozzájárulása." - mondta Lázár János, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke kedden Budapesten, a testület ülése után. - "Nem lehet Magyarországra katonai légijárművet beléptetni, hogy ha a magyar titkosszolgálatok, az illetékes titkosszolgálat ehhez nem járul hozzá. Az izraeli gépek belépése kapcsán a titkosszolgálatok hozzájárulása hiányzott, ezért magyar légtérbe való belépésük nem törvényes módon történt."

 

"A törvényeket megszegve kerültek Magyarországra és hajtottak végre a mai napig ismeretlen berepülést" - mondta Lázár János.

Ez a súlyos törvényszegés is azt mutatja - tette hozzá -, hogy a kormány nem képes az ország biztonságát garantálni. A Fidesz arra kéri a kormányfőt, hogy még kedden hívja össze a nemzetbiztonsági kabinetet és vizsgálja felül a légtér igénybevételének katonai gépekre vonatkozó szabályozását.

Image
.
 

A miniszterelnök azonnali hatállyal mentse fel a Nemzeti Közlekedési Hatóság teljes vezetését, mérlegelje a közlekedési miniszter felmentését és a honvédelmi miniszter felelősségét - hangsúlyozta a politikus.

Hozzátette: a Fidesz felszólítja a kormányt, hogy azonnal hozza nyilvánosságra, mi volt a Magyarországra berepülő izraeli gépek célja. Ugyanis erről a honvédelmi bizottság rendkívüli ülésén nem kaptak semmilyen információt a politikusok. A párt arról is tájékoztatást kér, hogy a Magyarországgal nem szövetséges országok milyen katonai gyakorlatokat végeznek az országban.

Image
.
 

Magyarázatot kérnek arra is, hogy miért nem ellenőrzi hat éve senki a belépő gépek nemzetbiztonsági kockázatát, a kormány ugyanis ezzel törvénysértést követ el - jelentette ki, hozzáfűzve, a Fidesz vizsgálatot és büntetőeljárás megindítását követeli. Egy a Magyar Köztársasággal nem szövetséges katonai légijármű berepülése Magyarországra nemzetbiztonsági kockázatokat jelent - hangsúlyozta a politikus.

Image
fotók: Pelsőczy Csaba
 

A Magyar Nemzet múlt csütörtöki számában azt írta, hogy előző nap az izraeli légi- és űrerők két gépe kétszer megközelítette a Ferihegyi repülőtér leszállópályáját Vecsés irányából, majd leszállás nélkül távozott.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >