Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
"Lengyel-Magyar - két jó barát" Nyomtatás E-mail
Írta: Taupert Henrik - Temesvári Márta   
2010. március 24.

ImageA Magyar Országgyűlés 2007-ben március 23-át nyilvánította a Magyar-Lengyel Barátság Napjává. Mindezt a magyar és lengyel a két nép között kialakult szoros történelmi barátság tiszteletére. A Lengyel-Magyar Barátság Napján gálaesttel fogadta vendégeit a székesfehérvári Vörösmarty Színház. A program nyitásaként „Virágzó Opole” címmel kiállítás nyílt a színház előcsarnokában, amely az Opolei régió kultúráját, valamint a sziléziai húsvét hagyományaihoz elengedhetetlen kellékeket mutatta be.

 

A gálaest megnyitóján Varhga Tamás, Székesfehérvár tanácsnoka kiemelte, hogy a rendezvényt valóban a két nép igaz barátsága hozta létre, nem egy protokoll ünnepség.

Image
.

 

Image
.
 

A gálaműsoron színpadra léptett az opolei és a fehérvári kulturális élet számos szereplője.

Image
.

 

Image
.
  

A jelen lévők élvezhették a lengyel Pech modern táncegyüttes, a Szilézia népdalegyüttes, az Opolei Dal Stúdió, valamint a székesfehérvári Alba Regia Táncegyüttes, a Hermann László Ifjúsági Szimfonikus Zenekar, és a Primavera Vegyeskar produkcióját is, akikről a számos elismerésük mellett megtudhattuk, hogy rendszeresen fellépnek a testvérvárosok (Székesfehérvár–Opole) rendezényein.

Image
.

 

Image
.
  

Sőt, a Vörösmarty Színház is gyönyörű „öltözetbe” bújt a gálaest alkalmából.

Image
.

 

Image
Fotó: Taupert Henrik
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >