Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Diáknapok 2010
Diáknapok 2010 Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. március 25.

ImageUtolsó megbeszélését tartotta a résztvevő iskolák megjelent képviselőivel a főszervező Fejér MMK Művészetek Háza az idei Diáknapok rendezvényével kapcsolatban. Juhász Zsófia, az intézmény igazgatója és Szemenyei István, az idén vendéglátó Dunaújváros Ifjúsági és Sportirodájának vezetője, mint fő koordinátorok elmondták, hogy az idén az 1211 induló közt jelentősen – körülbelül 20 százalékkal – megnőtt a rock-jazz-mai dal kategória résztvevőinek száma, feltehetően az egyik kereskedelmi tévé induló műsorának hatására is, de egyebekben sem lehetnek elégedetlenek az érdeklődéssel.

 

Bár – tette hozzá Juhász Zsófia – pár olyan iskolából, amelyik eddig biztos résztvevőnek számított, az idén – meglepetésre – nem érkeztek jelentkezések.

Összesen egyébként 10 különféle művészeti kategóriában (nem mind előadói) indulhatnak a diákok, akik április 9-11. közt mutatkozhatnak be. Van, amiben már 9-én (például a Diákszínpadon) elkezdődnek a bemutatók, tekintettel a jelentkezők számára és a produkciók időigényére, de a hivatalos megnyitó 10-én, 9 órakor lesz a Bartók Kamaraszínháznál.

Image
.

A másnapi gálát a színházteremben ülőkön kívül kinti kivetítőkön is megnézhetik az érdeklődők, és még azt is megvizsgálják – mondta Szemenyei István –, hogy az események egy részét nem tudnák-e online is közvetíteni.

A diákok Dunaújváros kollégiumaiban, illetve a Dunaferr Hotelban kapnak szállást, a Havana bárban ellátást, 10-én este pedig ugyanitt standup comedy illetve a Babám várja őket, plusz a kiválasztott legütősebb (nem feltétlenül díjazott) produkciók, dia-projekt és hasonlók...

Fejér megye – Zala mellett - az utolsók közt tart ki még ma is a Diáknapok hagyománya és megrendezése mellett, amihez a két vendéglátó város – Fehárvár és Dunaújváros – illetve a megye és intézményeik nem kevés erőfeszítése, munkája szükségeltetik.

További információk a www.diaknapok.hu  oldalon olvashatók.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >