Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kezdődhet elejéről a gyilkossági nyomozás csepelen Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. március 28.

Image"A csepeli kettős gyilkosság aktája a rendőrségről az ügyészségre kerül 14 hónap után, így kezdődhet az elejéről a nyomozás." - fogalmazott sajtótájékoztatóján Németh Szilárd fideszes országgyűlési és fővárosi képviselő. Az ellenzéki párt feltáró vallomásra szólította fel a csepeli MSZP-s politikusokat az ügyben. Mint ismeretes a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában 2009. január 7-én megölték az intézmény igazgatóját és helyettesét. Két embert vettek őrizetbe: a gondnokot és az intézmény gazdasági igazgatóját, aki egy önkormányzati bizottság MSZP-s tagja volt.

 

Németh Szilárd, fideszes országgyűlési képviselő budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy kérdéssel fordult a legfőbb ügyészhez, és arról érdeklődött: miért nem vizsgálta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a gyanúsítottak gyilkosság előtti tevékenységét és miért nem hallgatták ki a csepeli MSZP-s vezetőket - így például Avarkeszi Dezső és Podolák György országgyűlési képviselőket, Tóth Mihály polgármestert és Orosz Ferenc alpolgármestert - a gyilkosság ügyében.

Image
.
 

Az is kérdés - fogalmazott Németh -, hogy vizsgálták-e Császár Mihály akkori csepeli rendőrkapitány szerepét. Az ellenzéki politikus kifejtette: Takács József igazgató az iskolában történt sikkasztás és egyéb bűncselekmények miatt feljelentést akart tenni, és ezt a feljelentést legalább egy héttel a meggyilkolása előtt egyeztette az MSZP vezetőivel.

Image
Fotó: Fidesz
 

A fideszes honatya szerint, fel kell tehát tenni a kérdést: volt-e politikai szála az ügynek, és felszólította a csepeli MSZP-s politikusokat: "szedjék össze magukat" és tegyenek feltáró vallomást az ügyészségen.

Németh számára elég egyértelmű, hogy a kettős gyilkossághoz vezető útnak "megvan a maga politikai előélete, ez pedig az az MSZP-s mutyivilág, amelyet Csepelen hosszú évek alatt kialakítottak."

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >