Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Magyar festmények Kairóban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. március 29.

ImageNéhány nappal ezelőtt egy magyar kulturális delegációt fogadtak Egyiptomban: A Művészetbarátok Egyesületének festőművészei látogattak a Piramisokhoz, hogy bemutassák alkotásaikat. Köztük volt a székesfehérvári festőművésznő, Simon M. Veronika is. A küldöttség tagjai (Bánkuti Emese, Ferenczi Judit, Hajkó Zsuzsa, László Lilla, Magyar Ari, Orsovai Vali, Schranz Lajos és Simon M. Veronika) festményeit a hercegi palota galériájában ( Prince Taz Palace) állították ki.

 

„A megnyitó magyar részről nagykövetségi szinten, egyiptomi részről pedig kormány szinten volt képviselve.” –nyilatkozta honlapunknak a festőművésznő – „Gavalovics Ákos konzul, Zimonyi István kulturális attasé és Kollmann György, a Művészetbarátok Egyesületének alelnöke nyitotta meg a tárlatot, amelyen 64 alkotás volt látható. A közel 2 hét alatt a több ezer látogató a magyar kulturális élet egy szeletét láthatta, megelégedve.”

Image
.
 

A vendéglátók tartalmas programmal gondoskodtak a tizennégy tagú delegáció szórakoztatásáról, hiszen a kinti Szépművészeti Múzeum, a Gizai piramisok, a Kairó Múzeum, néhány mecset, a Citadella meglátogatása mellett sort kerítettek a híres kairói bazár megtekintésére is.

Image
.

A művészek számára nagy élményt jelentett az éjszakai nílusi hajóút is, ahol a tartalmas vacsora elfogyasztása mellett művész barátságok születtek a kinti művészekkel, miközben világhírű arab produkciókat (hastánc, dervistánc, arab zene…) láthattak a színpadon.  

Image
Fotó: Enyedi Béla

A művészcsoport májusban látja majd vendégül a viszontlátogatásra utazó egyiptomi delegációt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >