Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia - Kercsó Árpád vezetésével Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. március 30.

ImageKercsó Árpád szakmai vezetésével április elsejétől indul az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia. Erről ünnepélyes sajtótájékoztató keretében számolt be klubunk menedzsmentje. A Diófa Vendéglőben megtartott ünnepélyes sajtótájékoztatót szakosztály-igazgatónk, Ocskay Gábor köszönetnyilvánítása vezette fel: "- Öröm, hogy ilyen nagy létszámban itt lehetünk, s külön köszönet a médiának, hogy egész szezonban többségében pozitív hangvételű beszámolókkal segítették a munkánkat."

 

Ezt követően klubunk első embere az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia létrehozása kapcsán átadta a szót dr. Cser-Palkovics András országgyűlési képviselőnek, aki nemes egyszerűséggel emblematikus fehérvári közügynek hívta az akadémia létrehozását:

- A sportot stratégiai ágazatnak kell tekinteni, hiszen az élsportnak, a tömegsportnak és az utánpótlás sportnak kulcsszerepe van, amiért tenni is kell. Nem csak szavakban! Az ilyen akadémiai rendszer eddig csak a labdarúgás világában jelent meg, de egy születendő jégkorong akadémia hol is lehetne máshol, mint itt, Székesfehérváron, amely a jégkorong fővárosa. Mindez nem más, mint egy emblematikus fehérvári közügy, amely mellett felsorakozik a szakma, az önkormányzat és az Alba Volán egyaránt. Reklámarca pedig Palkovics Krisztián. Utánpótlás nélkül nem tarthatók az eredmények, fejlődésről pedig nem is álmodhatunk. Az osztrák bajnokságban való szereplés nem néhány éves kört jelent, ehhez viszont elengedhetetlen egy ilyen akadémia létrehozása. Ehhez kollégium kell, edzőpálya kell, mert hiányuk a fejlődés gátjai, s akkor még nem beszéltünk a jégcsarnok bővítéséről. Ezen célok megvalósításához minden segítséget megadunk.

Tóth István, az Alba Volán Zrt. vezérigazgatója, az SC társelnöke mondandóját a múltba révedéssel kezdte:

- Már 1997-ben központi kérdés volt Ocskay Gábor, Sárvári László és jómagam között az utánpótlás, és nyugodtan mondhatom: soha nem a mának éltünk, mindig előre tekintettünk. Annak a tíz-tizenkét évvel ezelőtti döntésnek köszönhető, hogy ma Kóger Dani, Nagy Gergő és Sofron István az EBEL-ben szerepelhet saját nevelésű korongosként, de innen is tovább kellett lépnünk. Egy éve már ismét beszélgettünk az utánpótlásról, arról, hogy mi a jövő, de konkrét elképzelésekkel két hónappal ezelőtt állt elő Ocskay Gábor. Ez az akadémia csak összefogással valósítható meg, amihez anyagi, infrastrukturális és szakmai feltételrendszer kell, kiegészítve a játékosok készségeivel és képességeivel.

A Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke, Kovács Csaba nyomban kijelentette: kissé felkészületlenül érkezett, ám a jégkorongról mindig tud néhány jó szót mondani:

- Amit eddig hallottam, zene füleimnek. Ennek kapcsán is talán több figyelmet kap a sportág, amelynek a mintapéldánya Fehérvár. A szövetség sokat köszönhet ennek a klubnak és városnak, és ezt a példát tovább kell vinnünk, más klubokra is „rá kell erőszakolnunk”. A székesfehérvári lokálpatriotizmus példaértékű, s ennek a gyümölcsét már a legutóbbi idényben le lehetett aratni, de nem szabad megállni.

Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia szakmai vezetője, Kercsó Árpád először nem akart hinni a fülének, amikor felkérték a feladatra:

- Április elsejétől nem csak szakmai vezetője, hanem az előkészítő, a kölyök és a serdülő csapatnak a vezetőedzője is leszek, de bevallhatom: derült égből villámcsapásként ért a felkérés. Először nem is akartam elhinni, erre Ocskay Gábor mondta, aludja rá egy-két napot. Azt választoltam, hogy nem alszok egy felet sem, azonnal igent mondok. Időközben az elnökségi tagokkal is találkoztam, s láttam, hogy nemcsak a jégkoronghoz értenek, nem csak a klubot vezetik nagyszerűen, hanem barátok is. Komolyan mondom, ilyen lehetőség a világon nincs. Ha mindössze hét játékosom volt, akkor is motiváltan dolgoztam, de 107-tel még motiváltabb leszek. Köszönöm ezt a lehetőséget, s olyan komolyan fogunk dolgozni, hogy egyszerűen nem ronthatjuk el, az eredmények jönni fognak. Igazi profi utánpótlást építünk fel, ahol komoly harc lesz a csapatba kerülésért, ez biztos, de a legfontosabb, hogy senkit sem zavarunk majd el.

Végezetül álljon itt az akadémia reklámarca, csapatunk kiváló csatára, Palkovics Krisztián szavai:

 - Harminc éve itt vagyok, így van rálátásom arra, hogy milyen körülmények között kezdtünk el anno dolgozni és eddig jutottunk. Hihetetlen változáson ment keresztül a klub, s nekünk akkor még nem voltak példaképeink, akikkel pacsizhattunk, nem volt EBEL, de ara emlékszem, amikor Árpi bá’ kezei alatt dolgoztunk, s lehet, szörnyülködtünk, hogy Úristen, megint edzésre kell menni, viszont fél Európát megvertük. Most is lépnünk kellett, hogy utánpótlásunk ne csak kullogjon, hanem előre is lépjen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >