Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Húsvéti akció Fejérben
Húsvéti akció Fejérben Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 03.

ImageAz országos húsvéti közlekedési akcióra a fejér megyei rendőrök is készülnek. Az ünnepek alatt szolgálatban lévő állomány a piros tojások és csoki-nyulak helyett szondákat és sebességmérő műszereket készített be a rendőrautókba. A hétvégi fokozott ellenőrzés legfőbb célja ugyanis az ittas, vagy bódult állapotban közlekedő, valamint agresszív járművezetők kiszűrése. Így hétvégén a Fejér megyében autózók sok helyen találkozhatnak majd rendőrrel.

 

„A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, a húsvéti hétvégén sokan ülnek autóba, és kelnek útra kirándulni, vagy rokonokat látogatni. Az ünnep hagyományaiból adódóan pedig, az ittas vezetők száma is jelentősen megnő ebben az időszakban. Tavaly Fejér megyében a három nap alatt 37 ittas vezetőt fogtak a rendőrök.” – nyilatkozta honlapunknak Németh-Kész Mónika sajtóreferens.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság eddig is kiemelten kezelte az ittas vezetők kiszűrését. A megyei első negyedéves statisztikai adatok is kedvezően alakultak e téren. Látszik, hogy a rendszeres szondáztatások meghozták az eredményt. Míg tavaly az első három hónapban 21 ittas közlekedő okozott sérüléses balesetet, addig idén ez idáig 15. Azaz majd 30%-kal csökkent az ittas okozók száma. Az első három hónap baleseti statisztikai adatai ezen kívül más kategóriában is jól alakultak.

A tavalyi év hasonló időszakához képest csökkent a sérüléses balesetek száma (157-ről 154-re), ezen belül a halálos és a súlyos kimenetelű balesetek száma is. Előbbi nyolcról ötre, míg utóbbi 57-ről 42-re. Ezzel párhuzamosan csökkenő tendencia figyelhető meg a balesetben megsérültek számának alakulásában is. Elhunyt nyolcról ötre, súlyosan megsérült 66-ról 51-re, míg könnyen sérült 158-ról 155-re csökkent. Az összes sérült ennek függvényében 232-ről 211-re változott.

„A húsvéti akció április 3-a és 5-e között lesz. Minden járművezetőt arra kérünk, hogy alkoholt ne fogyasszon, mielőtt volán mögé ül, vagy kerékpárra száll! Kérjük továbbá, hogy a közlekedési szabályokat maradéktalanul tartsák be, amennyiben pedig ellenőrzés alá vonják önöket a rendőrök, legyenek együttműködök! „ – mondta a sajtórefens.

 
< Előző   Következő >