Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Nemzetek rugby-tornája Zánkán
Nemzetek rugby-tornája Zánkán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 06.

ImageZánkán rendezték meg a nemzetközi edző-, játékos-, és játékvezető képzést. Gyölcsös Ferenc edzőtől megtudtuk, hogy az IRB (Rugby Világszövetség) kiemelten kezelte az április 1 – április 5 közötti rendezvényt, amelyen az edzők, Graham Smith (angol válogatott edző) és Laura James (ír) személyében az "elit" oktatás jeles képviselőivel találkozhattak a résztvevők. Az ő feladatuk az volt, hogy öt napon át tanítsanak húsz nemzetközi minősítésű edzőt.

 

Szintén nagy sikernek örvendett Phillippe Margulin, a kiváló francia játékvezetők oktatójának előadása is. Az ő feladata hat magyar, és még nyolc részvevő ország játékvezetőinek felkészítése, minősítése volt az április 4.-én, 10 órai kezdődő „Tíz Nemzet Tornáján”.

Ennek helyszíne a zánkai Ifjúsági Stadion volt. A tornán kilenc ország vett részt: Luxemburg, Cseh - köztársaság, Ausztria, Lengyelország, Horvátország, Dánia, Finn ország, Szlovénia és Magyarország.

Itt rendezték meg a Európa bajnokság előtti, nemzetközi EB teszt kupatornát, amelyen hat lány képviselte Székesfehérvárt a válogatott keretben (Sólyom Beatrix, Jakab Zsuzsánna, Gyolcsos Mária, Huszti Katalin, Kaposi Anna, Pintér Anett), az Agárdi Angyalok színeiben pedig Krizsák Aliz indult.

Gyölcsös Ferenc azt is elmondta honlapunknak, hogy az első ilyen rendezvényt a Fehérvár Rugby Club szervezte meg Európában: 2005-ben, Székesfehérváron, a Köfém pályán.

„2009-ben is Székesfehérvárra terveztük e jeles rendezvényt, de támogatás híján Zánkára kellet vinni.” – nyilatkozta az edző – „Ez viszont jó döntésnek bizonyult!”

Olyannyira, hogy a 2010-es programot a résztvevő nemzetek újból Zánkára kérték. Sőt, a tornát ebben az évben a Rugby Világszövetség (IRB) felvette nemzetközi versenynaptárába, tehát ezt követően anyagilag is támogatni fogja!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >