Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Megújul a Sarló utcai egészségcentrum
Megújul a Sarló utcai egészségcentrum Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 07.

ImageJúliusban nyitja meg újra kapuit a Sarló utcai Háziorvosi Egészségcentrum. A kivitelezési munkák még folynak, a szükséges engedélyek megszerzése pedig már folyamatban van. – derült ki azon bejárás során, amelyre az illetékesek hívták meg a sajtó képviselőit. A bejáráson Vanyó Miklós, a kivitelező Polip 2001 Kft. ügyvezetője bemutatta az újságíróknak az elmúlt hónapokban elvégzett felújításokat: Két ütemben, közel 110 millió forint ráfordítással megvalósul az épület akadálymentesítése, és helyet alakítanak ki egy védőnői szolgálatnak is.

 

A sajtótájékoztatón elhangzott: Közel 20 millió forint támogatást nyert el Székesfehérvár Önkormányzata a Közép-dunántúli Operatív Program keretében a Sarló utcai Háziorvosi Egészségcentrum felújításához. Az itt működő rendelők egy sűrűn lakott városrész ellátását biztosítják. Az épület azonban rossz műszaki állapotban volt, és nem volt akadálymentes. Mindez megoldódik a június végére megvalósuló felújítással, ami két ütemben zajlott.

A keddi bejárás volt az átadás előtti utolsó helyszíni találkozó, amelyen a kivitelező Polip 2001 Kft. mutatta be az eddig elvégzett kivitelezési munkálatok eredményét. Székesfehérvár Önkormányzatát a város polgármestere, a Fidesz frakcióvezetője és a beruházást felügyelő Egészségügyi, valamint a Városfejlesztési Bizottság képviselte.

A sajtótájékoztató során a résztvevők megnézték az I. ütem – amelyre az Önkormányzat támogatást nyert – keretében megújult földszinti gyermekorvosi és emeleti felnőtt orvosi rendelőket, valamint a kialakított mozgássérült, akadálymentes vizesblokkokat. A felújítás kiterjedt a beteg és dolgozói vizesblokkokra is, valamint új gépészeti és elektromos hálózat készült. Az elnyert közel 20 millió forintos KDOP-s támogatást a város jelentős önerővel egészítette ki.

Östör Annamária, az Egészségügyi Bizottság elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a szükséges műszaki paraméterek mellett az emberközeli légkörre is odafigyeltek a közösségi terek felújításakor. Ezt példázza, hogy színesek lettek a felületek, mesefigurák díszítik a gyermekrendelők és –várók falait.

A II. ütemben – Székesfehérvár Önkormányzatának önerős beruházása keretében – védőnői szolgálatot alakítottak ki a Sarló utca 25. szám alatti rendelőintézet másik épületében. Ebben a részben mozgássérült vizesblokk, váró, tanácsadó és irodai helyiségek kerültek kiépítésre. A beruházás során a liftet is át kellett alakítani, hogy a mozgássérültek meg tudják közelíteni kerekesszékkel az összes rendelőt és a vizesblokkokat.

A belső munkálatok mellett az épület egészén is elvégezték a szükséges felújításokat. Elkészült a teljesen új tetőszigetelés, a homlokzati nyílászárókat korszerű műanyag nyílászárókra cserélték. A takarékosabb működtetés érdekében a Háziorvosi Egészségcentrum homlokzati hőszigetelése is megtörtént. A teljes beruházás összértéke közel 110 millió forint.

A kivitelezés befejeztével megkezdődik a működéshez szükséges engedélyek beszerzése. A terveknek megfelelően ez június végére fejeződik be, ezt követően költözhetnek vissza rendelőikbe a háziorvosok is.

Kapcsolódó cikkeink:

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5064&Itemid=31

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3191&Itemid=32

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >