Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow AKTIV - atlétikai versenysorozat iskolásoknak
AKTIV - atlétikai versenysorozat iskolásoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 08.

ImageHirt Károly, az Alba Regia Atlétikai Klub elnöke, valamint Östör Annamária, az önkormányzat Sportbizottságának tagja a Nemzeti Oskola épületében tartott sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy április 14. és május 2. között az AKTIV-program keretében városi atlétikai versenysorozatra kerül sor nyolc fehérvári általános iskola tanulói között.

 

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott: Az ARAK 2009-ben sikerrel pályázott a Magyar Atlétikai Szövetség által kiírt „Utánpótlás Atlétikai Centrum” kialakítására. A mostani versenysorozat célja, hogy az AKTIV-program segítségével kiválasszák a 6-12 éves korosztály legtehetségesebb sportolóit, a jövő bajnokait.

A sajtótájékoztatón jelen voltak az érintett iskolák igazgatói is. Hirt Károly az újságíróknak elmondta, hogy a Fehérvár Médiacentrum jóvoltából az iskolai versenyek összefoglalóit, valamint a döntőt – élő adásban – a város atlétika iránt érdeklődő közönsége televízión keresztül is figyelemmel kísérheti.

Az Alba Regia Atlétikai Klub tehát AKTIV (Atlétikai Kiválasztó Tehetségkutató Iskolai Verseny) néven iskolai versenysorozatot indít székesfehérvári általános iskolások számára. Ezen eddig nyolc intézmény jelezte részvételi szándékát. A 6-12 éves gyerekeknek kidolgozott atlétikai gyakorlatok során a résztvevők váltó- és sorversenyeken, játékos formában ismerkedhetnek meg az atlétikai mozgásformákkal.

Hirt Károly, az ARAK elnöke a sajtótájékoztató során elmondta, hogy április 14. és 27. között rendezik az iskolai fordulókat, majd az iskolák legjobbjai május 2-án, a Köfém Sportcsarnokban döntik el, melyik a város legAKTIVabb iskolája, illetve évfolyamonként a legAKTIVabb osztálya.

„Támogatónk, a Fehérvár Médiacentrum negyvenöt perces összefoglalót készít az iskolai fordulókról, a döntőt pedig élő adásban követhetik a televízió nézői” – számolt be a klub elnöke a Médiacentrummal való együttműködésről.

Östör Annamária, a székesfehérvári önkormányzat Sportbizottságának tagja elmondta, hogy az önkormányzat örömmel fogadta az atlétikai klub kezdeményezését, és az iskolákat a versenysorozatban való részvételre biztatta: „Az AKTIV-program kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy az általános iskolás korosztály megismerkedjen az atlétika szépségével. Már az is eredmény, ha jó néhány osztály gyerekeit megmozgatjuk egy kicsit, de ki tudja, hátha most bukkannak fel közöttük a rejtőző tehetségek, a jövő bajnokai!”

A sajtótájékoztató során Hirt Károly ismertette a versenysorozat állomásait, bemutatta a résztvevő iskolákat, melyek igazgatói közül többen is jelen voltak a rendezvényen. Elmondta, hogy a sorozat költségeit a Klub állja, az iskoláknak csak a tornatermet kell biztosítani.

A verseny gyakorlatanyagát minden osztály felkészítő tanára megkapja. Az egyes osztályokból négy fiú és négy lány szerepel, akik évfolyamonként mérik össze tudásukat. A legjobbak képviselik majd iskolájukat és évfolyamukat a városi döntőn a Köfém Sportcsarnokban.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >