Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow "A válogatott a Volán EBEL-szereplésével fejlődött"
"A válogatott a Volán EBEL-szereplésével fejlődött" Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. április 13.

ImageNyakunkon a Divízió 1-es világbajnokság, így előzetesen másról sem szólhatnak a hírek, mint az esélylatolgatásról. A Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke, Kovács Csaba szerint hárman is megtréfálhatják a fehérvári hockysokat.

 

- Mit vár a szlovéniai világbajnokságtól, tényleg a házigazdák akadályozhatják meg a válogatott feljutását?

- Világbajnokság révén sorozatmérkőzésekről beszélünk, tehát bármi előfordulhat. Mindenki Szlovéniát tartja a legnagyobb ellenfélnek, amiben lehet is valami, hiszen a hazai pálya előnye mellett mögöttük több év A csoportos részvétel tapasztalata áll. De óvatos lennék a lengyelekkel kapcsolatban, akik szintén veszélyesek, s bár hosszú ideje tétmeccsen nem mértük velük össze az erőnket, a barátságos győzelmekből nem szűrhető le sok minden. Az elmúlt évek tapasztalatából kiindulva az angolokat sem írhatjuk el, így ez a három válogatott bizony megtréfálhat bennünket. Úgy gondolom, ha a torna utolsó meccsén, Szlovénia ellen még lesz tétje az összecsapásnak, én már elégedett leszek.

- A 2008-as feljutás és eufória után kissé furcsa ezt hallani…

- Az a feljutás óriási meglepetés volt. A magyar válogatott helye az első húszban van, márpedig az A csoportban csak 16 együttes szerepelhet. De a világranglista utolsó négy-öt helyezettje, valamint az A csoport utolsó két-három csapata közel azonos játékerőt képvisel. Örömteli, hogy a nemzeti csapat a Volán EBEL-szereplésének köszönhetően fejlődött, ám az előttünk álló generációváltás eredményire még várni kell.

- Azzal egyetért, hogy jelenleg nagy a csend a válogatott körül?

- Valóban egy kicsit csendesebb lett a dolog. Az A csoportos részvétel csodának minősíthető kategória volt, reméljük, abból a lelkesedésből azért valamennyi megmaradt. Mindenesetre a szlovén vb-re rengeteg jegyet eladtunk, telt ház várható, s látva az Alba Volán hazai meccseit, nem félek a népszerűségvesztéstől.

- Rengeteg helyről lehetett hallani, hogy a feljutással nem nyíltak meg az anyagi csatornák, így óriási jelentőséget kapott az Országgyűlés által megszavazott 170 millió forint. Azt mire költötték?

- Sajnos, valóban nem éreztük jótékony hatását anyagilag a feljutásnak, „csak” népszerűséget tekintve profitáltunk az A csoportból. Ennek elemzése megérne egy misét, de legfőképp gazdasági helyzet romlásában keresendő, hiszen a feljutást nyomban követte a válság, s reméljük, ha a cégek ebből ki tudnak mászni, akkor a támogatás is nagyobb lesz. De hogy a kérdésre is válaszoljak: az utánpótlás kapta a 170 millió forintot, ami első körbe soknak hangzik, de ebből kapott az összes utánpótlás-nevelő egyesület az ottani nevelőmunka arányában, s ha ezt elosztom tízzel, tizenöttel, akkor már nem is olyan nagy pénzről van szó. A 170 milliót tehát elköltöttük, s bízunk benne, hogy a közeli jövőben lendületet kap az utánpótlás-nevelés.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >