Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
"Nem egyszerű fellángolás történt, hanem kitartó akarat vezérelte a választókat" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 13.

ImageFölényesen győztek a Fidesz országgyűlési képviselő-jelöltjei a vasárnapi népszavazás során. Dr. Cser-Palkovics András Székesfehérváron, az 1-es választókörzetben indult, ahol 49,51 százalékkal (13 862 szavazat) a legtöbb voksot kapta. Ennek kapcsán kereste fel szerkesztőségünk, s kértük meg arra, hogy ossza meg a választással kapcsolatos gondolatait olvasóinkkal...

 

„Ezúton is nagyon szépen köszönöm mindenki kedves székesfehérvárinak, hogy elment és élt alkotmányos jogával április 11-én.” – nyilatkozta honlapunknak dr. Cser-Palkovics András, majd így folytatta: „A választások első fordulóját követően kellő szerénységgel és alázattal kijelenthetjük, hogy a következő magyar kormány megalakulásához szükséges parlamenti többség már rendelkezésre áll. A Fidesz nem egy szokványos, hanem egy történelmi választást nyert meg. Magyarország felemelt fejjel tért vissza a történelem főutcájára.”

Image
.

A politikus szerint az eredmény történelmi, elsöprő akaratnyilvánítást jelent; de a győzelem nem a Fideszé, hanem Magyarországé, illetve Székesfehérváré. Magyarország polgárai magukra, saját életükre, jövőjükre, Magyarország, valamint városunk jövőjére adtak le szavazatot, és győztek, legyőzték a reménytelenséget; megmutatták, hogy Magyarország egységes, van benne erő, nagy dolgokra képes, munkát, rendet és biztonságot akar.

Magyarország polgárai megmutatták a világnak, hogy ismét jó magyarnak lenni. Nincs kétség, nincs bizonytalanság, nincs kétértelműség: egyértelmű, határozott, világos népakarattal van dolga a Fidesznek, Magyarország polgárai gyors, mélyreható, megrendítő erejű változást akarnak. Székesfehérvár is így történt, de nem szabad elfelejteni, hogy itt még csak az első félidő ért véget. Győztest majd két hét múlva hirdetnek.

„Kérek mindenkit, hogy április 25-én is adja le szavazatát a változásra.” – mondta dr. Cser-Palkovics András – „A Fidesszel szembeni elvárások is történelmi jelentőségűek, de nem fogunk visszaretteni csak azért, mert a kihívás óriási. Készen állunk a feladatra. A feladat megoldható, de a rendkívüli feladat megoldásához szükség lesz mindenkire, kivétel nélkül minden magyar emberre. Akármilyen elsöprő fölénnyel is győztünk vasárnap, a következő évek során számunkra a legfontosabb a szerénység és az alázat kell, hogy maradjon. A következő kabinet nem érhet el sikereket önállóan és egyedül, csak akkor, ha mindig számíthat az emberekre.”

Image
Fotó: Temesvári Márta

A politikus elmondta továbbá, hogy most a következő választási fordulóra kell koncentrálni! A választás lényege a tisztelet. A következő két hétben is a tisztelet hangján kell beszélni a még nyitva maradt mandátumok sorsát eldöntő több százezer választópolgárral.

„Meg kell mutatni magunknak és a világnak, hogy nem egyszerű fellángolás történt, hanem elszánt, kitartó akarat vezérelte a választókat.” – zárta gondolatait dr. Cser-Palkovics András.

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5734&Itemid=1

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5741&Itemid=1

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5747&Itemid=1

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >