Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Széltolók és vízlopók mérkőztek meg egymással Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 14.

ImageSzékesfehérváron, a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskolában került sor a „Széltoló, vízlopó vetélkedő döntőjére. A csapatoknak a versenyre jelentkezéssel együtt "Szélenergia" címmel írásbeli pályaművet kellett benyújtani a megújuló energiaforrások hasznosíthatóságáról. Sőt, a döntő napjára egy szélgépet is meg kellett építeniük. Ezzel pedig minél nagyobb feszültséget kellett előállítaniuk, s vizet szivattyúzniuk a versenyzőknek.

 

Beinschróth Klára, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola egyik tanára elmondta a Fehérvári Híreknek, hogy a helyszínen energetikai teszttel, áramkör forrasztásával is meg kellett birkózniuk a gyerekeknek, valamint papírból szélmalmot is kellett hajtogatniuk adott idő alatt.

Image
.

A kincsesbányai Kazinczy Ferenc Tagiskola csapata – tagok: Lőrincz Cseke Edvárd, Varga Attila, Winkelman Endre - első helyezést ért el ezen a kreativitást, ügyességet igénylő versenyen. Felkészítőjük Horváth Istvánné volt.

„Külön köszönetet mondunk volt tanítványunk, Ruman Árpád lelkiismeretes támogatásáért és a kreatív ötletekért!” – zárta nyilatkozatát Beinschróth Klára.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >