Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Boogie Woogie Zongora" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 14.

ImageA Székesfehérvári Petőfi mozi Music Pub színpadán, a havi rendszerességgel jelentkező klubbulin mutatja be új műsorát a Sárga Taxi zenekar és a Soobie Doobie Boogie Woogie táncklub! A zenekar és a tánccsoport „Boogie Woogie Zongora” című előadásával lép fel a fehérvári közönség előtt. Az együttes Fejérmegye legjobb boogie táncosaival ad közös, két felvonásos táncestet.

 

Ráadásul az áprilisi táncvarázson a Sárga Taxival közös műsorán kívül önálló műsorát is bemutatja a táncsoport! Illetve ha elég bátor és lelkes lesz a közönség még akár néhány boogie-woogie alaplépést is megtanulhatnak azok, aki ott lesznek a bulin! A 24. i műsor bemelegítése lesz a Sárga Taxi nyári szabadtéri országos koncertkörútjának, aminek több állomásán is ezzel az előadással lépnek fel a fiúk, közösen a fantasztikus táncosokkal!

Image
.

"Régi álmom volt, hogy megcsináljunk egy olyan műsort, amiben a zene mellett fontos szereped kap a színpadi tánc show is! Voltak erre nézve korábban is próbálkozásaink, de igazából mostanra áltak össze úgy a dolgok, hogy komolyan el tudjuk kezdeni a munkát! A 24.i műsor mondhatni előzetese lesz annak, amit a nyárra tervezünk!

A végleges műsorban a zenekar mellett főszerepet szeretnénk adni a táncosoknak is a színpadon, sőt igazából azt hiszem, hogy ők lesznek majd az igazi látvány felelősök, mi pedig kiszolgáljuk őket dalainkal!" - meséli Bokányi Zsolt a zenekar énekese, majd így folytatja:

 "Aki ellátogat a zenekar weboldalára és átböngészi a koncertnaptárunkat, láthatja, hogy már most az ország különböző pontjaira vannak lekötött előadásai a zenekarnak, így többek között elutazunk a „Boogie Woogie Zongora” című műsorunkal Esztergomba, Alsóörsre a Harley Davidson fesztiválra, a Bogárdi Napokra, Balatonföldvárra, a Térzene Fesztiválra, és a Velncei Nyári Fesztiválon is fellépünk majd. Április 24. én pedig várunk minden táncolni vágyót a moziba!"

Image
.

És hogy miért „Boogie Woogie Zongora” lett a műsor címe? Ezt szinte magyarázni sem kell! Az eredeti Boogie elsősorban zongorára és nem énekhangra íródott zenedarab volt. Lényege az erősen hangsúlyos és állandóan ismétlődő akkordok, valamint a zongorista bal kezével megszólaltatott ritmusok.

És persze az sem mellékes hogy a zenekar Így lettem című lemezén található harmadik dal címe….., hát persze hogy „Boogie Woogie Zongora”. Természetesen a zenekar műsorából az áprilisi koncerten sem maradhatnak ki a jól bevált kalasszikusok Elvistől, az öreg Jerry Lee Lewistól, vagy akár Chuck Berrytől!

Így, akik a jól bevált és szeretett tácos bulira készülnek, azok készíthetik a táncos cipőket, és mindenképpen ott a helyük április 24-én este a Petőfi mozi Music pubban!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >