Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Bűnszervezet a BKV-nál
Bűnszervezet a BKV-nál Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2010. április 15.

ImageA tegnapi napon a BRFK közzétett a BKV-üggyel kapcsolatban egy minősítő körülményt: kiderült, hogy a közlekedési vállalatnál bűnszervezetben való bűnelkövetés történt - tájékoztatott Papcsák Ferenc csütörtöki sajtótájékoztatóján. Eddig csak egyes személyek ellen - úgy, mint Antal Attila, Zelenák Tibor vagy Mesterházy Endre - indítottak eljárást hűtlen kezelés gyanújával. Most viszont a bűnszervezetben való elkövetés vádja minősített körülménynek számít - mutatott rá a fővárosi fideszes politikus.

 

A képviselő hozzátette, hogy a Btk. pontosan szabályozza a bűnszövetkezetben történő bűnelkövetés körülményeit: három vagy több személyből álló, szervezett, összehangolt, hosszabb időn keresztül végzett bűnelkövetés.

Nagyon súlyos gyanú ez - nyomatékosította Papcsák Ferenc - s valóban minden kétséget kizárólag bebizonyította a Fidesz korábbi véleményét, miszerint a főváros állami és önkormányzati tulajdonú nagyvállalatai pártkifizetőhellyé váltak az elmúlt időszakban, ahonnan talicskaszámra tolták ki a közpénzt.

Image
fotó: Pelsőczy Csaba

A fideszes politikus rámutatott: ilyen nagy volumenű ügyeket lehetetlen volt felsőbb utasítás és felsőbb támogatás nélkül végrehajtani, és ezt a tegnapi BRFK minősítés be is bizonyította.

A közpénzek ilyen gátlástalan ellopásának az lett a következménye, hogy az emberek egyre rosszabbul élnek, és hogy az MSZP-kormánynak ilyen brutális megszorításokra volt szüksége - jelentette ki a képviselő.

A Fidesz a kormányváltást követően véget fog vetni a pénzlenyúlásoknak - hangsúlyozta Papcsák Ferenc, hozzátéve: nagyon sok múlik azonban azon, hogy a Fidesz milyen felhatalmazást fog kapni a szűk két hét múlva esedékes választáson, mert minél nagyobb lesz a párt támogatottsága, annál nagyobb esélye lesz arra, hogy feltárhassa a korrupciós ügyeket.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >