Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Előkészítős sikerek Olaszországban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2010. április 16.

ImageRangos tornán vett részt a Sapa Fehérvár AV19 előkészítő korosztályú jégkorong csapata Olaszországban. Az Európa legnagyobb, 12 év alatti jégkorongozók számára megrendezett utánpótlás-tornáján az 5. helyen végeztek fiataljaink.

 

 

Az idei évben április 2–5. között, négy helyszínen (Bolzano, Merano, Bolzano-Sillcenter és Klobenstein) zajlottak a mérkőzések, ahol 28 csapat mérte össze tudását: 3 magyar, 10 olasz, 3 svájci, 5 német, 1 cseh, 1 szlovák, 1 román, 1 kanadai, 3 osztrák; összesen 523 gyermek 96 mérkőzést játszott le a négy nap alatt. A mérkőzések 2x20 percesek voltak, tiszta játékidővel.

"A torna első napján először a bolzanoi Palaonda Stadionban játszottunk" - eleventette fel a történéseket Orgovány István, a csapat edzője. - "Az olasz HC Gherdeina csapatát 8–1-re győztük le. Délutánra szintén olasz csapat jutott ellenfélül. ahol 12–0-ra vertük meg a HC Eppan társulatát. A második játéknapon az SC Csíkszereda csapatával mérkőztünk a Sillcenter-ben, ahol nagyon szoros mérkőzésen a mieinknek sikerült begyűjteni az újabb két pontot, ekkor 5–4 arányban győzedelmeskedtünk. Délután a csoport esélyesének tartott svájci Lausanne 4 Clubs csapatával játszottunk a klobenstein-i Ritten Arenában. Ha nyerünk, csoportelsőként a legjobbak csoportjába kerülünk! Gyermekeink mindent beleadtak és nyertek 4–3-ra."
Így a Sapa Fehérvár AV19 veretlenül bejutott a legjobb 6 csapat közé.
A csoport végeredménye:
1. Sapa Fehérvár AV19
2. Lausanne 4 Clubs
3. ISK Sportklub Csíkszereda
4. HC Gherdeina
5. HC Eppan
A harmadik játéknapon megkezdődtek az elődöntők. A fehérvári gyerekekre erős ellenfelek vártak; a HC Rebel Brod(cseh) ellen kezdtek, akiktől 5–0-s vereséget szenvedtek el. Délutánra maradt a régióválogatott „AAA”-s kanadai csapat. A várva várt ellenféllel szemben a tisztes helytállás volt a cél, amit a gyerekeink sikeresen teljesítettek, végül 8–0-ra győztek a kanadaiak.
A torna utolsó napján az 5. hely elérése volt a cél. Ellenfélül a német Iserlohn Young Roosters jutott. "Végig szoros volt a mérkőzés, kiegyenlített játék folyt a jégen. Másfél perccel a vége előtt, 5–5-ös állásnál sikerült lőnünk még egy gólt és így 6–5-re győztünk! 28 csapat közül mi lettünk az ötödikek, valamint a tornán részt vevő magyar csapatok közül a legjobbak! Csapatunk legjobbjának Szita Donátot választották" - mondta Orgovány mester.

Végeredmény:
1. Canadian Explorers
2. HC Future Bolzano/Bozen
3. HC Rebel Brod
4. HC Varese
5. Sapa Fehérvár AV19
6. Iserlohn Young Roosters
7. MAC Budapest
...
14. Pesterzsbeti HC 

A Sapa Fehérvár U12 csapatának tagjai: Szeles Martin, Szügyi Máté, Borbás Bálint, Fürst Tamás, Halasi Márk, Jancsó Dávid, Karikás Viktor, Kovács Olivér, Madácsi Benedek, Miklós Máté, Pandur Olivér, Rigó Bence, Sólyom Gergő, Szabó Bence, Szabó Márk, Szita Donát, Tamaskó Valentin, Toldy Soma, Vincze Gergő és a kisördög, Szabó Bálint. Edzők: Orgovány István és Bedő Botond.

Gratulálunk a játékosoknak és a szakvezetőknek a szép sikerhez!
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >