Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Egyiptomi művészek Székesfehérváron
Egyiptomi művészek Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 16.

ImageSzékesfehérvárra látogat egy tizenkét fős egyiptomi kulturális delegáció. A művészeket városunkban Simon M. Veronika Munkácsy-érmes festőművésznő fogadja egy belvárosi sétára, műterem-látogatásra és egy zenés-táncos fogadásra, hiszen ő is tagja volt annak a küldöttségnek, amely néhány héttel ezelőtt Karóban, a Hercegi Palotában mutatta be a magyar alkotásokat egy kiállítás keretében.

 

Az egyiptomi delegáció május 3 –án érkezik hazánkba, s tagjai 14 –én utaznak haza. A művészek május 4 –én mutatják be festményeiket a Klebelsberg Kuno Művelődési, Kulturális és Művészeti Központban ahol a Sukar Táncegyüttes, Enyedi Béla költő-zeneszerző, Kerékgyártó Edina táncművész és Molnár József előadóművész színes műsorával köszöntik az egyiptomi kollegákat, valamint a kiállítás látogatóit.

A delegáció május 6-án délelőtt Székesfehérvárra látogat. Itt a belvárosi séta után műterem-látogatásra és ebédre hivatalosak Simon M. Veronika festőművésznő meghívására. Ezt követően meglátogatják a nádasdladányi Nádasdy-kastélyt, s a Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek alkotásaiból rendezett kiállítást a kastély galériájában. Itt egyben egy zenés- táncos műsor is várja őket.

Természetesen nem maradhat ki Budapesten a Parlament megtekintése sem május 09-én. Május 10-én a művészek ellátogatnak a tápiószelei „Viczián-villa” Hotelbe - Gábor Éva meghívására -, ahol a magyar alkotók Kairóban festett képei is bemutatásra kerülnek. Ezután a Blaskovich-kúriával és a Blaskovich Múzeummal ismerkednek meg kairóiak.

Kapcsolódó cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5626&Itemid=33

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >