Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Működik a gazdasági tényfeltáró bizottság
Működik a gazdasági tényfeltáró bizottság Nyomtatás E-mail
Írta: orbanviktor.hu   
2010. április 19.

ImageA két forduló között Szegedre és Makóra kísérték el a TV2 Napló kamerái a Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltjét. Orbán Viktor a riporter kérdésére, miszerint ha a Fidesznek kétharmados többsége lesz, kapnak-e választójogot a határon túli magyarok, elmondta a "választójog másik kérdés, állampolgárságot biztosan". Meglátása szerint az "elhibázott népszavazásból" mindenki tanult, részletkérdésekről folyik a vita.

 

Mint a műsorból kiderült, a Fidesz elnöke konkrét lépésekről nem beszél, míg nem látják miből, illetve honnan építkezhetnek. Működik a Varga Mihály vezette gazdasági tényfeltáró bizottság - mondta Orbán Viktor. Hozzátette, legkésőbb június közepén szeretnének egy jelentést kapni, amely a nagy tényeket kellő biztonsággal rögzíti.

Ezt követően, a részletek miatt folytatni kell a munkát, de a döntések meghozatalához az említett időpontra már - mint fogalmazott - "tisztább képet" kaphatnak. A Fidesz elnöke Szeged belvárosában tett sétája során, újságírói kérdésekre válaszolva úgy nyilatkozott, minden, ami nyilvánosságra került cáfolja.

Image
Fotó: orbanviktor.hu

"Senkit semmire nem nevezetem ki, senki semmire nem kapott miniszteri felkérést" - mondta, hozzátéve, amíg a választópolgárok nem adták le szavazatukat a második fordulóban, addig tiszteletlenség lenne velük szemben ilyen lépést tenni.

"Ha megvádolnak valakit valamivel, azt jelenti, hogy ők éppen azon dolgoznak. Tehát, ha megvádolnak azzal, hogy mi átjelentkeztettünk szavazatokat, akkor azt kell tudnunk, hogy most éppen ez történik" - jegyezte meg Orbán Viktor az MSZP "voksturizmussal" kapcsolatos vádjaira.

A Napló riporterének felvetésére, miszerint "van olyan a Fidesz csomagjában, amit nehéz lesz megemészteni", kifejtette, lesznek ilyen kérdések, ugyanakkor aláhúzta lesz megfelelő idő az egyeztetésekre és megegyezésre is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >