Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az esélyegyenlőség jegyében...
Az esélyegyenlőség jegyében... Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 20.

ImageImmár hatodik alkalommal került megrendezésre az a fórum, amelynek a házigazdája a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság volt, a meghívottak pedig a fogyatékkal élők szervezeteinek képviselői…

 

„Már hagyománynak számít, hogy a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság megbeszélésre hívja a megye fogyatékkal élők szervezeteinek képviselőit” – nyilatkozta a Fehérvári Híreknek Németh – Kész Mónika rendőr-százados, a RFM RFK szóvivője, aki azt is elmondta, hogy hat éve volt az első ilyen jellegű találkozó a fejér megyei rendőrök, valamint a fogyatékkal élők érdekképviseleti szervei részvételével.

Azóta minden évben sort kerít arra a főkapitányság, hogy az esélyegyenlőség jegyében párbeszédre invitálja a sérült emberek érdekeit képviselő szerveteket, hogy együttműködve velük, a tapasztalataikat megosszák egymással, a problémákra megoldást találjanak.

Az értekezletet Vörös Ferenc r. ezredes, a főkapitányság rendészeti igazgatója nyitotta meg. Ezt követően Ragyamoczky Vince, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal, Közlekedési Irodájának vezetője szólt néhány szót. A jelenlévőknek tájékoztatást adott arról, hogy az új épületek kivitelezésénél, illetve a régi épületek korszerűsítésénél minden esetben odafigyelnek az akadálymentesítésre.

Egy új jelrendszer kialakításán is dolgoznak a látássérülteknek. Terveik között szerepel egy olyan nyilvántartási rendszer kialakítása is, amiben naprakészen szerepelnének az esetleges utcai munkálatok, zárások, terelések, amik akadályozhatják a mozgáskorlátozottak közlekedését. Ezt azon szervezeteknek – akik igénylik – megküldenék.

Róka Gyula Esélyek Háza képviseletében adott tájékoztatást a kezdeményezéseikről, programjaikról. Dr. Györe Attila, a Fejér Megyei Igazságügyi Hivatal igazgató-helyettese tájékoztatást tartott az Áldozatsegítő Szolgálatnál igénybe vehető állami kárenyhítési lehetőségekről, valamint az általuk végzett jogi segítségnyújtó tevékenységükről.

Földesi Krisztina r. alezredes, vagyonvédelmi előadó adott tájékoztatást a „Biztonságos otthon, otthon biztonságban” – elnevezésű programjukról. Elmondta, hogy tíz vagyonvédelmi cég csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, amely azt szolgálja, hogy az otthonokat biztonságosabbá tegyék, megelőzve ezzel a besurranásokat, betöréseket.

A tájékoztatók után kötetlen párbeszédre került sor, ahol felvetődtek többek között a kerekes székkel való közlekedés nehézségei, a hangjelzések kiépítése minél több gyalogos átkelőhelyen, a problémás gyerekek kezelhetősége, valamint a mozgássérültek részére kialakított parkolóhelyek csökkenésének problémája. A bűnmegelőzési és baleset-megelőzési szakemberek minden egyes problémafelvetésre reagáltak, tanácsokkal látták el a felszólalókat, és segítségükről biztosították őket.

„A nehezen beszélő állampolgárok rendőrökkel való kommunikációjának elősegítésére a tavalyi évben ugyanezen rendezvény során sikerült megoldást találni, aminek gyakorlati sikeréről számolt be a Székesfehérvári Beszédhibások Egyesületének képviselője.”- mondta Németh-Kész Mónika.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >