Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow 500 millió forint kistérségi fejlesztésekre
500 millió forint kistérségi fejlesztésekre Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. április 21.

ImageA Székesfehérvárra és a fehérvári kistérségre vonatkozó szociális szolgáltatástervezési koncepciót tárgyalta elsőként szerdai ülésén a Székesfehérvári Többcélú Kistérségi Társulás. Az anyag a közeljövő feladatait határozza meg a szociális ellátások fenntartásában és fejlesztésében. A koncepció elfogadása és meghatározott időszakonkénti aktualizálása a különböző pályázati támogatások elnyerésének is feltétele.

 

Stettler Zsuzsanna sajtóreferenstől megtudtuk, hogy az ülésen beszámoló hangzott el a székesfehérvári költségvetésből a szociális alapellátásra és a háziorvosi ügyeleti feladatok ellátására átadott pénzeszközök felhasználásáról. A társulás feladatellátásának jelentős bővülése mellett sem volt szükség az átvett pénzeszközök teljes felhasználására - elsősorban a gazdaságosabb működés eredményeként.

A vidékfejlesztés igen eredményes a székesfehérvári kistérségben. Az e célt szolgáló forrásokat pályázati úton osztják fel, eddig közel 500 millió forintot ítéltek oda falumegújítási, vállalkozásfejlesztési, közösségi szolgáltató tér kialakítási fejlesztések megvalósításához.

„Múlt évben jött létre a kistérségi közkincs kerekasztal, amelynek tevékenységéről ma számolt be a munka koordinátora.” – mondta Stettler Zsuzsanna – „A Társulási Tanács ülésén elhangzott, hogy folyamatban van a kistérségi értékleltár összeállítása. A regisztrált értékek megőrzésének, fenntartásának, bemutatásának és fejlesztésének feladatait költségvetési támogatással folytathatja a jövőben a társulás, majd elkészíttetheti a kistérségre vonatkozó kulturális stratégiát is.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >